ЖИЛИЩА

»обзавеждане

Завладяващ контраст в червено и черно

 

Черно като нощ, червено като изгрев! Този класически контраст, натоварен с толкова емоционални значения, присъства неизменно във всички модни линии, включително и в интериорния дизайн.  Асоциацията с безнадеждната тъмнина на мрака и страстното начало на деня или нова любов поражда различни настроения, но със сигурност само не и скука! Червеният цвят е толкова силно въздействащ, че само едно малко, оцветено в този цвят петно - една роза, ваза или възглавничка, приковава погледа по-силно от магнит. А каква по-добра рамка за акцентите в червено от черния фон, провокиращ не само нагласа за нещо тайнствено и мистично?! Този безмълвен червено-черен дует в интериора  изглежда доста екстравагантен, но определено едно такова цветово решение разкрива смелостта да се експериментира.
Отдавна кухните не са това, което бяха - семпли пастелни цветове на бял или светъл фон. Днес няма забранен цвят за кухненското обзавеждане - яркото червено не само изглежда отлично, но и доказано носи добро настроение и впечатляващ апетит!

Дори само една стена в дневната да боядисате в червено, ще се учудите сами от постигнатия ефект - въпреки силното въздействие на този цвят, атмосферата в помещение не е подтискаща, а особено жизнерадостна.

А черните кожени мебели на този фон изпъкват още повече и цялото помещение изглежда като преекспониран ултрамодерен клуб.

Друг вариант - светлочервено канапе пред камината на фона на тъмен под - радващо окото усещане за още повече топлина в помещението.
Присъствието на червения цвят като аксесоар или допълващ интериора елемент  неусетно повишава настроението и зарежда с позитивизъм. А черното, като вечен балансьор,  стои като луксозен фон, на който изпъкват още повече скритите страсти в завладяващото с емоциии червено.

 

»обзавеждане