ЖИЛИЩА


Къща над реката
Къща-бижу между небето и земята Къща, през която преминава река

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - архитектура - архитектурни проекти

Жилищна сграда с магазин в гр.Пещера

Представяме Ви проект на жилищна сграда с търговска част, находящ се в Пещера - един предпланински град с богато културно-историческо наследство и природни забележителности.
Къщата е разположена на калкан, с изложение на юг и изток за дневната зона и на север за стълбището и баните. Осигурено е паркиране в рамките на парцела и силно озеленена дворна част.

ЗП партер - 73,87 м2
ЗП първо ниво - 92,05 м2
ЗП второ ниво - 92,05 м2
РЗП  - 273,90 м2


На партерно ниво, с лице към улицата, е търговската част и официалния вход на сградата. Към двора, на север, е осигурен излаз от стълбищната клетка към градината. На това ниво са и техническото помещение за сградата и складовата зона за магазина. Осигурена е светла височина от 320 см - изискване към магазинната част.Разпределение на кота 0,00

Изискване на Възложителя е била известна вариабилност в плановата схема на жилищните нива. Целта е, според желанието на потенциалния купувач, да могат да се оформят или 2 еднакви апартамента с по една спалня, или 1 мезонет с дневен тракт на първото ниво и спални на второто. Това е довело до предложената с проекта планова схема за кота +3.45 и +6.30.
Така на кота +3.45 се получават кухня с трапезария и дневна (ориентирани на юг и изток), баня и една спалня на север и изток. Към трапезарията има тераса на юг, а към спалнята има тераса на изток.

Разпределение на кота +3,45
Второто жилищно ниво е решено с 3 спални и санитарен възел. Разпределението на кота +6.30 може да повтаря това на долното ниво в случай, че купувачът избере двуфамилно обитаване.
Разпределение на кота +6,30
Стълбищната клетка е обособена в самостоятелен обем, минаващ през всички нива и излизащ над покривната плоскост, давайки достъп до озеленена покривна градина с опция за барбекю.

Сградата е нетипична смесица от класически декоративни елементи и френски прозорци от една страна, съвременни обеми и плосък покрив с градина - от друга.

Фасадите се третират основно с естествени материали. Каменна облицовка за цокъла, дъсчена обшивка за обема на дневната, дървена дограма със стъклопакет и красиви парапети от ковано желязо за обезопасяване на балконите и френските прозорци.

 

apx.Алина Иванова
gsm:0899816877
e-mail:alina_dencheva@abv.bg
apx.Стефан Вълканов
gsm:0898677083
e-mail: stefanvalkanov@abv.bg

 

статии - архитектура - архитектурни проекти

 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

КАМАРА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama