Списание Жилища
РЕКЛАМА В СПИСАНИЕТО
АРХИВ  
НОВ БРОЙ

строителни продукти - за покрива

Дълговечна енергийно продуктивна покривна система с гарантирана висока производителност

IKO - Налагаме стандартите

Защо IKO solar?

Покривите играят критична роля за енергийното управление на сградите. Просторните покривни повърхности не само трябва да бъдат надеждно и трайно изолирани, но също така трябва и да предлагат на собственика широк диапазон от опции във връзка с икономиите на енергия и генерирането на такава. Принадената стойност на един такъв покрив се постига чрез употребата на хидроизолационни системи с висока дълготрайност и здравина (с или без топлоотразяващи свойства), които да действат в хармония с ефикасни термоизолации, събиране и преработка на дъждовните води, природосъобразни системи за „Зелени покриви” или генерирането на частна електрическа енергия посредством инсталирането на фотоволтаични системи.

IKO solar генерира безплатна и екологично чиста енергия.
Нарастващият дефицит от традиционни енергийни запаси, постоянното поскъпване на енергията, както и растящото безпокойство за околната среда ни принуждава да търсим алтернативни източници на енергия. Най-очевидният източник в този контекст е неизчерпаемата слънчева енергия. Леките соларни модули на IKO са сред най-ефикасните системи за
превръщането на слънчева енергия в оползотворимо електричество. Следвайки договореностите на Протокола от Киото, правителствата взеха важни решения относно редуцирането на парниковите газове. В резултат осигуряването на директна държавна подкрепа при инвестиране в електрически генериращи покривни системи е осезаем факт. По тази причина инсталацията на слънчевите модули IKO solar е особено привлекателно капиталовложение.
IKO solar Ви дава възможност да направите инвестиция, която ще Ви носи сериозни приходи и дивиденти, като същевременно незабавно имате и достъп до държавни субсидии.

 

1. IKO solar e лека система.
Благодарение на теглото си от само 3.5 kg/m2, модулите IKO solar могат да бъдат подходящи за всички покривни типове. Те са изключително удобни за леки метални покривни конструкции, покривни площи с голямо разсто яние между колоните и при ремонт и саниране на сгради. Ниското тегло на модулите IKO solar позволява лесното им интегриране към конструкцията, без да са необходими изменения нито на покрива, нито на самата сграда.

2. IKO solar гарантира висока
производителност на електроенергия.
Технологията triple-junction прави възможно модулите да улавят червения, зеления и синия спектър на светлината. Това позволява улавянето както на директната слънчева светлина, така и на разсеяната. Това резултира в много по-добра производителност. Особено в случаите когато имаме нисък ъгъл на падане на светлината, сянка, облачност, мъгла, прах или по някаква причина модулите не са позиционирани идеално.
Фино изработената и прецизно преплетена структура на ‘байпас’ диодите гарантира, че ако една от клетките се повреди, няма да се появят прекъсвания в електрическия поток.

3. IKO solar не уврежда Вашия покрив.
Гъвкавите и леки модули IKO solar се инсталират от сертифицирани покривни специалисти. Нашият подход е уникален с това, че е изграден от гледна точка на покрива и покривната мембрана, а необятният ни опит и ноу-хау в хидроизолациите гарантира дългия експлоатационен живот на Вашата инвестиция. За инсталацията на модулите IKO solar не се налагат никакви перфорации на покрива, изграждането на каквито и да било допълнителни конструкции или тежки баластови
системи.

4. Модулите IKO solar образуват защитна броня за покривната мембрана.
Модулите IKO solar са със самопочистваща се повърхност. Те са устойчиви на всякакви метеорологични условия и отблъскват мърсотията.
Те са чисти и подходящи за оползотворяване на покривните води за санитарни цели и растително напояване. Дълговечният, прозрачен полимерен слой директно допринася за пожароустойчивостта на покрива и също дава допълнителна защита срещу механични повреди на покривното покритие (напр. градушка).

5. Модулите IKO solar се залепват хоризонтално по покривното покритие.
Те се интегрират дискретно с покрива и всичко останало. Самата архитектура на сградата не се променя и затова не е необходимо изваждането на допълнително разрешение за сградата от властите.
Тъй като модулите IKO solar се монтират хоризонтално на покрива, те не биват засягани от ветровете. Това е важно предимство за високи сгради или за покриви, разположени в близост до морски брегове.
Ефективната покритата от фотоволтаични модули площ е също значително по-голяма, тъй като няма зони, които са засенчени от вертикални панели. По този начин се постига максимален Wp (ватов пик)....Вижте цялата статия в PDF

БИТУМНИ КЕРЕМИДИ IKO

 

 

строителни продукти - за покрива

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

Оформяне на подпокривни пространства. Вижте в голям размер - ЗАВЪРШЕНО С ЛАТЕКС

Монтаж на гипсокартон под покрива. Полагане на покривна топлоизолация
 
Оформяне на подпокривни пространства
Моделиране около покривни прозорци
Окачени тавани

 

 

 

© 2009 jilishta Products. All rights reserved.