Списание Жилища
Списание Жилища
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ БЛОГ
ново строителство

КЪЩА ЗА НАСТАНЯВАНЕ на туристи -  гр. Перущица
              

В съзнанието на всеки българин името Перущица извиква спомени за героичната епопея на Априлското въстание 1876 г. Съвременна Перущица е един малък български град, сгушен в полите на планината Родопи, населен с будни и родолюбиви българи. Освен с богатата си и героична история още от времето на траки и славяни, селището е известно и с древен бит и култура, както и с вековните си традиции във винопроизводството. Перущица е и отправна точка за много туристически маршрути и еко-пътеки в тази част на Родопите.

Обектът, който ви представяме, е разположен в непосредствена близост до центъра на градчето и е прекрасно място за отдих и туризъм. Проектът е дело на творчески колектив на архитектурно ателие „АРТ Н СТУДИО” ЕООД.
Обектът представлява нова къща за настаняване на туристи до 10 стаи. Сградата е на три етажа и сутерен. Пешеходният и транспортен подход към имота и сградата се осъществява от улица от източната страна на имота. Сградата разполага и с обслужващ вход-изход през стълбищната клетка на север към мястото за паркиране на 2 леки автомобила, съгласно нормативите.

Къща за туристи

КЪЩА ЗА НАСТАНЯВАНЕ на туристи - гр. Перущица КЪЩА ЗА НАСТАНЯВАНЕ на туристи - гр. Перущица

На първия (партерен) етаж, на кота +0.00, непосредствено след главния вход е разположено приемното фоайе-дневна на комплекса с рецепция-информация за външни посетители. Решението е еднопространствено с кътове за почивка и разговори, гледане на телевизия, малък лоби-бар и санитарен възел. Център на композицията е двустранна камина, която обединява отделните елементи на интериора. При главния вход в сградата е предвидена подвижна платформа за инвалидни колички. На това ниво е разположена и самостоятелна стая със санитарен възел, съобразени с наредбата за достъпна среда.
Вторият и третият етаж, съответно на коти +3.00 и +5.80, са с еднакви разпределения, с по 4 двойни стаи за настаняване, самостоятелни санитарни възли и камериерски офис.

В сутерена, на кота -2.80, са разположени малка фитнес зала, сауна, душове, санитарен възел, помещение за СПА процедури с вино, склад за инвентар, котелно помещение, вентилационно и перално.
Конструкцията на сградата е монолитна, с външни и вътрешни стени, изпълнени с тухлена зидария, стоманобетонови междуетажни плочи, колони, греди и пояси. Всички външни и вътрешни преградни стени, без тези на сутерена, са изпълнени от тухли на вароциментов разтвор. По всички външни стени се предвижда полагане на топлоизолация под външните декоративни обработки.

КЪЩА ЗА НАСТАНЯВАНЕ на туристи - гр. Перущица КЪЩА ЗА НАСТАНЯВАНЕ на туристи - гр. Перущица


Покривът е 4-скатен, с дървена конструкция, покрит с керемиди и външно водоотвеждане с улуци и водосточни тръби. Подпокривното пространство е неизползваемо, но е предвиден достъп с метална моряшка стълба от третия етаж за ревизия на покрива.

Всички общи части – дневна, фоайета, коридори и стълбищна клетка са с подова настилка от гранитогрес и латекс по стени и тавани. Стаите за настаняване са с ламинат по пода и също с латекс по стени и тавани. Във всички санитарни възли и мокри помещения е предвидена настилка от керамични плочи, фаянс по стените и окачени тавани от влагоустойчив гипсокартон с вградено осветление. На всички етажи под основното подово покритие е предвидена шумоизолация.
При фасадната обработка са използвани съвременни материали в духа на традиционната архитектура на гр. Перущица – каменна облицовка по цоклите и частично по стълбищната клетка, бяла минерална мазилка и дървена обшивка по фасадите и дървени балконски парапети.
Площ на УПИ - 241.00 м2
ЗП - 115.59 м2
РЗП - 361.50 м2

Инвеститор и изпълнител на обекта: „АТАНЕЛ ИНВЕСТ” ООД

http://www.atanel.com

 

ново строителство

 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Bramac

 

 

 

РЕМОНТИ - УСЛУГИ
ВиК УСЛУГИ
Монтаж на гипсокартон

 

 

 

 

Ново строителство - “АТАНЕЛ ИНВЕСТ” ООД

Атанел Инвест ЕООД -
архитектурно дизайнерско дружество

© 2009 jilishta Products. All rights reserved.