ЖИЛИЩА

Списание Жилища
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ
АРХИВ  
НОВ БРОЙ ПРОЕКТИ НА КЪЩИ / РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ, ФАСАДИ/

статии - обзавеждане

Дивани и канапета - Мебелите, без които не можем

Красив, стабилен, удобен, модерен и неустоим...

Не, не става въпрос за поредното емоционално изкушение, а за диванът – нашият верен партньор, на когото винаги може да се разчита за пълноценна почивка и приятни мигове. Особено в края на деня или през уикенда няма по-привлекателна картина от това да се сгушим в уютното кресло или диван, да се забалвяваме с поредното телевизионно шоу или криминален роман. За повечето от нас това е един от вариантите за спокойна почивка в мразовитите уикенди.

И звездата в този спектакъл е, разбира се, меката мебел.

Кресла, дивани, канапета и лежанки -всяка тапицирана с кожа или текстил мебел, която служи за седене или спане, наричаме мека мебел. Към избора на такъв тип мебели е необходимо да подхождаме изключително сериозно, защото те наистина са много важна част от домашния уют, към който всички се стремим.

За размера на канапето и броя на фотьойлите не трябва да е определяща само цената, важно е да се вземе предвид броя на членовете на семейството, както и разбира се, големината на помещението. Мебелите не трябва да заемат целия хол, а да остане място за цветя, декоративни елементи и свободно движение между тях.

Що се отнася до стиловете, няма една модна тенденция. Всичко е въпрос на стил. Ако сте почитатели на разкоша и кралското разточителство, а и имате достатъчно място, ще си позволите мебели, достойни за коронована особа – с големи обеми, тапицирани с кожа или дамаски със златисти орнаменти,  рюшове и много възглавнички, които с удоволствие можеш да гушнеш. Ако предпочитате изчистените форми, можете да изберете  модел в класически цветове като черно и бяло.

Много допълнителна топлина внасят мебелите, „облечени” в земни цветове – бежово, кафяво в различните му тоналности и оранжево. Свежест и спокойствие в жилищната атмосфера внася различните нюанси на зеленото и синьото. Червеното или виолетово е изборът на свободомислещите и смелите – тези впечатляващи цветове трябва да бъдат премерено балансирани с други елементи от обзавеждането заради тяхната сила. Едноцветните модели лесно влизат в комбинация с останалите елементи от обзавеждането,  а за пъстрите тапицерии се взема под внимание водещият цвят да е в хармония с оцветяването на стените или корпусните мебели.Модата е променлива и капризна - също като жените, обичат да казват мъжете. При меката мебел също има модни тенденции и влияния, но те не се променят толкова бързо и често. И това не се отнася единствено до вида на тапицерията и цвета на десените – много от формите на моделите кресла и дивани са извън границите на времето, заради комфорта, който предлагат.

Мебелните дизайнери предлагат непрекъснато нови модели, повлияни от съвременните интериорни тенденции в унисон с променящия се непрекъснато ритъм на днешния начин на живот. При разработването на нови модели сега се залага не само на повече функционалност, но и на ефекта от детайлите - подлакътници, гърбове, крачета от метал и дърво са акцентите, които придават оригинално излъчване на всеки един модел. Особено актуални са мебелите, съставени от отделни модули, което позволява създаването на различни конфигурации - с малко разместване, дневната придобива съвсем нов образ.

На мебелния пазар у нас има голямо разнообразие от  мека мебелбългарско производство и внос. Предлагането е впечатляващо – клиентите могат да избират между популярните двойка и тройка модели,  ъглови,  Г-образни, елипсовидни и дори кръгли дивани и канапета. И от всички варианти лъха истински комфорт и функционалност.

Ако се колебаете каква конфигурация е подходяща да вашето жилище, можете да се консултирате с дизайнери на вътрешна архитектура.  Уютът и комфортът, който създават меките мебели, си заслужава да се отдели повече време за правилния им избор.

 

статии - обзавеждане

 

 
 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  МЕБЕЛИ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

EXTIOR - ПОВЕЧЕ ОТ МЕБЕЛИ

 

 

 

 

ВРЪЗКИ ЗА МЕКА МЕБЕЛ
maxdivani.it
die-collection.de
casa-nova.fr

 

 

 

Дивани - обзавеждане
КОЛЕКЦИЯ ДИВАНИ–
креативна комбинация от дизайн и съдържание

 

© 2009 jilishta Products. All rights reserved.