Списание Жилища

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

    СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

строителни продукти

Нов строителен продукт на българския пазар –
Система за енергийно-ефективно строителство STIGESS


         

Непрекъснатото покачване на цените на енергийните ресурси, изискванията на ЕС в сферата на енергийната ефективност и стремежа на потребителите да ограничат значителните финансови разходи заради загубите на енергия са основните фактори, поради които фирма “Формтрейдинг” ООД създаде и започна производството на един изцяло нов за българския пазар продукт - STIGESS.


         STIGESS е строителен термоизолационен градивен елемент, сандвич система. На практика той представлява изцяло нов  и революционен продукт в строителството със своите изключителни качества и показатели. Системата е предназначена за изграждане на всички видове обществени, жилищни и многофункционални сгради. Състои се от градивни елементи с внушителни топлоизолационни, енергоспестяващи и функционални свойства. Елементите са изработени от стиропорени плоскости с пълнеж от олекотен топлоизолационен бетон,  а с тях се изграждат неносещи външни и вътрешни стени, използват се като остатъчен кофраж за колони и трегери. Сградата е изолирана едновременно отвън и отвътре. Термичните мостове, позволяващи загубата на топлинна енергия, са елиминирани изцяло. Вътрешната температура се запазва, а външната не прониква, благодарение на изключителните стойности на основните коефициенти, тези на топлопреминаване и термично съпротивление. Системата е изцяло съобразена с нуждите и изискванията на потребителите, строителния бранш и ЕС, както и с всички климатични и географски особености на страната ни. Тя е еднакво ефикасна както в по-студените, така и в по-топлите райони. Благодарение на ниското обемно тегло, прецизната геометрия и превъзходните топлоизолационни показатели, STIGESS стестява труд и финансови средства, защото е бърз, лесен, чист, евтин и много ефективен метод на строене.
            Технология STIGESS е съобразена изцяло с последните изисквания и стандарти на ЕС. Стандартът за коефициента на топлопреминаване за ЕС е 0,30W/m2K, а този за България 0,35W/m2K. Показателят на този коефициент при STIGESS при дебелина на елемента 40 см е 0,10W/m2K, т.е., той е 3 пъти по-добър от изискуемия от ЕС. С този показател са единствено пасивните сгради. Съответно STIGESS е най-подходящата система за строене на нискоенергийни и пасивни сгради.
             Елементите се произвеждат в няколко разновидности според тяхното предназначение и нуждите на обекта. По желание на клиента елементите могат да бъдат и с готова декоративна мазилка, което значително ще улесни и съкрати строителния процес, придавайки същевременно красив и завършен вид на всяка сграда. Конструкцията на самите елементи е съобразена с желанието на производителя за максимална улесненост и бързина на монтажа.
Системата позволява два начина на строене:
- иззидване на външните и вътрешни стени при вече съществуваща конструкция
- конструкцията се изгражда паралелно със стените, елементите играят ролята на остатъчен кофраж

ПРЕДИМСТВА И КАЧЕСТВА НА системата STIGESS:

1. Най-ниско топлопреминаване и най-високо термично съпротивление от всички продукти на пазара. Показателите са сравними само с тези на пасивните къщи. STIGESS е най-подходящият елемент за строене на пасивни къщи.

2. Значителна икономия на средства при:
- отопление и климатизация – благодарение на превъзходните показатели на системата, разходите по отопление и климатизация намаляват до 15 пъти;
- труд и материали – разходите по закупуване и монтаж на допълнителна топлоизолация отпадат, с което се спестяват до 30лв/кв.м
- конструкция – ниското собствено тегло на елементите олекотява значително стоманобетонната конструкция, което води до намаляване на разходите с до 30%;

3. Със STIGESS се работи изключително бързо и лесно, както и не се изисква квалифицирана работна ръка. Времето за строене намалява 10 пъти.

4. Дишащи стени – дишащите стени не позволяват образуването на влага, респективно плесени в помещенията. Създава се комфортна среда за живеене.

5. Липса на каквито и да било термични мостове. Енергията не се губи.

6. Ниска трудоемкост – много ниско собствено тегло, лесна обработка на елементите.

7. Прецизна геометрия – прецизната геометрия и начина на зидане по метода на сглобката  гарантират идеално нивелирани и прави стени. Няма нужда от допълнителни мазилки за изправяне на стените.

8. Екологичност – въглеродните емисии намаляват значително, благодарение по-малкия разход на горива, намаляват 30 пъти.

9. Отлична звукоизолация.

Материали, предлагани на българския пазар и техните показатели:
Коефициент на топлопреминаване

Колкото е по-малък коефициентът на топлопреминаване, респективно по-голям коефициент на термично съпротивление, толкова са по-малки енергийните загуби. Поддържането на благоприятна за обитаване температура в помещенията изисква много по-малък разход на енергийни ресурси, което аналогично води и до намаляване на разходите. Както се вижда от графиките, в това отношение система STIGESS е без аналог на българския пазар.

Декоративните термоизолационни панели STIGESS
Представляват комплексен строителен продукт, предназначен за изолация на всички видове сгради. Многопластовата им сандвич структура се състои от термоизолационна плоскост, строително лепило и декоративна водоотблъскваща мазилка с топлоизолационни свойства.

Декоративните термоизолационни панели STIGESS Декоративните термоизолационни панели STIGESS

Стандартният размер на панелите е 50/25см. Дебелината им може да варира от 2 до 10 см в зависимост от това дали ще се използват за вътрешен или външен монтаж. Многообразието от модели и цветове е неограничено, което е предпоставка за различни решения за завършен вид на сградните фасади и ефектен изглед на жилищния интериор. Полагането им е по-евтино и по-бързо в сравнение с традиционните практики, а отличното съотношение между качество и цена е едно от най-големите им предимства. Панелите могат да бъдат изпълнени и по индивидуален проект на клиента.

 

За контакти и повече и нформация:
“Формтрейдинг” ООД,
гр. Самоков,  ул. “Грънчар” 6
тел: + 359 722/ 66770
факс: + 359 722/ 66770
mob.: + 359 888/ 453305
mob.: + 359 888/ 726438
e-mail: formtrading@dir.bg;  www.formtrading.net

     

 

 


Bookmark and Share  


 

 

строителни продукти

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Bramac

 

Оформяне на подпокривни пространства. Вижте в голям размер - ЗАВЪРШЕНО С ЛАТЕКС

Монтаж на гипсокартон под покрива. Полагане на покривна топлоизолация
 
Оформяне на подпокривни пространства
Моделиране около покривни прозорци
Окачени тавани

 

 

 

© 2009 jilishta Products. All rights reserved.