ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ   ЗА ГРАДИНАТА

за градината            

 

Жив плет за красива ограда

Искате  да имате красива ограда - тогава засадете жив плет!  

Той е не само прекрасна декорация за вашата градина, но и непреодолимо препятствие за хора и животни. Височината, на която желаете да бъде плета, лесно се регулира с обикновена ножица за подрязване на храсти, а самото занимание може да се превърне в удоволствие за всеки.

Чрез резитба се създават различни фигури и форми, което ще придаде допълнително очарование, уют и простор на двора и градината. Грижата за поддръжката на живия плет е много лесна и не изисква влагането на допълнителни средства след засаждането. Остава удоволствието от постигнатата хармония с природата, която влияе благоприятно върху жизнените сили и настроение.

Живите плетове могат да бъдат: иглолистни, широколистни, пъстролистни, бодливи, цъфтящи и дори вечнозелени. Живият плет може да се съчетае с цветни акценти от други видове, които ще му придадат уникален и разчупен изглед. Може да се засадят като отделни растения, и като храсти в различни кътчета на двора или градината.

Особено подходящи за това са цъфтящите видове - хибискус, спирея, жълт дрян, червен дрян, цезалпиния, жасмин, японска дюля, както и вечнозелените - туя (във всичките й разновидности) ,юниперус комунис, купресокипарис голд, юниперсус.

Ефектът е още по-впечатляващ, ако се съчетаят два или повече растителни вида в един жив плет. Но най-хубавото е, че вашата ограда ще се вписва във всеки архитектурен стил и ще подхожда на всички видове растителност, осветление, алеи, настилки и водни декоративни елементи.

Когато решите, можете да промените формата и височината на вашата ограда и по този начин  всеки път да придавате различно звучене на градината. Чрез живия плет може да разделите двора, независима дали е голям или малък, на уютни кътчета за хранене през топлите летни дни и вечери, на местенца, в които да се ”скриете” от света около вас, за да почетете любима книга или просто да се уедините, за да поработите сред цветните туфи и игривите сенки на листата.

Безкрайните комбинации от цветове и аромати, създадени с фантазия и любов, ще  превърнат градината в най-любимо кътче за отмора и работа - обградено от прекрасната  зелена рамка на естествената  растителна ограда.

 

Bookmark and Share   

 

Глициния в градината Пролетни цветя
Ухания отвисоко – декорация с градински арки Глицинията – предизвикателство за всеки градинар Първи пролетни послания

 


за градината 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Снимки от вашите дворове и градини

 

Градински чадъри
Градински чадъри
Барбекю - цени
Барбекюта
Детски люлки
Детски люлки
Градински столове

Гпадински столове

Тенти. Сенници. Паравани

Тенти. Сенници. Паравани

Градинска техника - бензинова.

Градинска техника.
Бензинови ножици за жив плет. Тримери. Храсторези.

Градински шезлонг

Шезлонг - ложа

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Градински мебели

Къщички за птици

Градински пейки

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво в градината

Импрегнатори за дърво

Декоративен облицовъчен камък


 

ив плет

Живият плет в градината. Как и какви растения да изберем

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama