ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ЗА ГРАДИНАТА
 

За градината            

Цветя засенчват небето

Ухания отвисоко – декорация с градински арки

Хрумвало ли ви е, че на градината може да се погледне като на жилище без покрив? Та тя наистина всичко си има – не мислите ли?

В ролята на кухня влиза кътът с барбекюто или преносимата електрическа скара, трапезарията е лесно решение –  масички и столчета, дори и сгъваеми, холът достойно се представя с кътовете за отдих с градински мебели или дори само една пейка, а в най-луксозния си вид – с китна беседка.

С банята може и да срещнем малко проблеми, ако няма в двора басейн, но пък и градинският маркуч може да послужи за бърз разхлаждащ душ, нали? Спалнята на открито – разбира се, тук на помощ идват шезлонги или дори само меко одеяло на тревата под някое дърво.

Детската стая може да бъде из всяко предпочитано за игра от децата кътче. Ето, видяхте ли, намерихме място за всички функционални помещения. Но къде са им вратите? А, да, забравихме, че все пак жилището е на открито, но дали няма начин да обособим тези въображаеми или пък не съвсем, помещения?

Търсиш ли – намираш, казва народът, а най-подходящ вариант за символични врати на отделните кътчета в градината, разбира се, са градинските арки.

Всъщност, градинските арки заемат една от челните позиции сред класическите градински елементи от векове назад във времето, а днес стават все по-популярни като декорация в частните дворове и градини. Освен че служат за разделяне на пространството на кътове или просто като декорация, те са и чудесна опора за увивните растения.

Размерите на градинските арки варират, но най-често срещаните варианти са с ширина от 1 до 1.5 м, височина от 2 до 3 м, а в дълбочина - приблизително до 0.5 м.

Изработват се обикновено от дърво или метал, предварително обработени за защита от атмосферните влияния, в различни стилове. Срещат се също тухлени или каменни конструкции, но тяхното изпълнение е доста по-сложно.

Към градинските арки могат да бъдат монтирани и допълнителни елементи като врата или пейка, с което функциите им се увеличават – могат да се използват като входна врата към двора или като градинска мебел.

В специализираните хипермаркети се предлагат различни модели на декоративни арки, но такива могат да бъдат изработени както по поръчка, така и саморъчно от ентусиасти със сръчни ръце.

Вярно е, че всички растения в градината са красиви и безапелационно радват всички сетива, но още по-хубаво е, когато намерят своя пристан на една ефектна конструкция, подчертаваща техния разкош.

Няма ли да е прекрасно, когато в хубав слънчев ден божествените аромати се носят не само наоколо, ами да идват направо откъм небето?

 


Напълно вероятно е сред колекцията ни от  вдъхновяващи цветни идеи да откриете онази, която някога сте сънували, а вашата градина да получи като реален подарък сега или поне - скоро!

 

 

Пролетни цветя
Градината обича да бъде красива! Балконът – достъпната мини-градина Първи пролетни послания

 

За градината 

 

 

Арки. Перголи

Арки. Перголи. Цени

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
     
  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

 

Снимки от вашите дворове и градини

 

Градински чадъри
Градински чадъри
Барбекю - цени
Барбекюта
Детски люлки
Детски люлки
Градински столове

Гпадински столове

Тенти. Сенници. Паравани

Тенти. Сенници. Паравани

Градинска техника - бензинова.

Градинска техника.
Бензинови ножици за жив плет. Тримери. Храсторези.

Градински шезлонг

Шезлонг - ложа

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Градински мебели

Къщички за птици

Градински пейки

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво в градината

Импрегнатори за дърво

Декоративен облицовъчен камък


Градински камини и барбекюта

Градински камини и барбекюта

Жив плет за красива ограда

 

 

 

 

 

 

 Градината  –  хол под звездите през лятото!Градински мебели - синтез на форма и романтика