ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ЗА ГРАДИНАТА РЕМОНТИ - ОБЯВИ
 

За градината            

Истинска кухня под открито небе

Кухнята си има двойник в градината!

Да готвиш в градината, когато наоколо се носят омайни аромати на цъфнали цветя и прясно окосена трева, да сътворяваш кулинарни чудесийки под учудения поглед на прелитащи птици, да пърхат около теб пеперуди, а слънцето да  те гали с топли пръсти и само гладната компания на масата да те смущава с нетърпението си – е, това наистина си е сбъдната мечта!

О, разбира се, има вероятност градинският аромат да се смеси с този от скарата или тенджерата, но какво пък – с такива съставки може идилията да е още по-пълна.

В повечето случаи кухнята под открито небе се свежда до изнесено в градината преносимо барбекю или изградено по-монолитно такова, но истинските открити кухни, на които малцина по ред причини могат да се радват, всъщност изисква и много други елементи.

Разбира се, на първо място се включват уреди като скара, котлони, та дори и фурна, но всичко това вградено в модул на открито. Естествено, без мивка не е възможно да се осъществяват каквито и да било кухненски процеси – затова присъствието й е задължително.

Следва и другото удобство – хладилник, че кой иначе ще иска да притичва непрекъснато до вътрешността  на къщата, за да снабдява ожаднелите с животоспасяващи хладни течности?!

Инсталирането, обаче, на всички кухненски уреди може да се трудно и сложно за непрофесионалисти - ето защо намесата на специалист ще е добър вариант.


Така, стигнахме и до най-хубавата част на перфектната  външна кухня – удобна и достатъчно голяма трапезарна маса, за да не липсва на главно действащото лице, влязло в ролята на майстор-готвач, компания, сред която могат да се намерят и чираци-доброволци.

А за да бъде игнорирана възможността внезапен дъжд да провали хубавото събиране, идеята за тента или подслон би свършила чудесна работа, ако се реализира.
Защото едва ли ще е забавно да готвиш с чадър, нали?

И ако към всичко това се добави и присъствието на външна камина, която освен уют, може и да дари необходимата топлина в някоя хладна вечер, е, тогава, рамката на райската картинка е вече съвсем очертана.

При избора или проектирането на мебелите за откритата кухня съществува пълна свобода като цветове, материали и дизайн,  но техническата част изисква специализирани познания, така че помощта на професионалисти ще е съвсем навременна. Защото една лятна кухня, както и тази в дома, разбира се,  трябва да бъде на преди всичко практична и функционална, лесна за употреба и удобна. И тъй като тя е на открито, трябва да се обмисли възможността за използване на вдъхновение и от природата.

 Вярно е, че такива добре оформени с всичко необходимо кухни на открито са чудесно продължение на къщата през хубавите топли дни на всички сезони, но също така е вярно, че не във всяка градина биха могли да се изградят - не защото собствениците не биха искали, но всичко опира до въпрос на място и възможности.

В специализираните хипермаркети се предлагат както различни мебели, предназначени за ползване на открито, така и съответните уреди за готвене навън, но все пак нашите идеи биха могли да са полезни за концептуалното оформяне на на кухнята под открито небе.

 

Галерия:

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат>>>

 

Follow Me on Pinterest

 


Подобни публикации

Градински полилей
Балконът – достъпната мини-градина Забавен градински полилей - собствено производство! Декорация на входовете към къщата и градина

 

За градината 

 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
     
  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

Снимки от вашите дворове и градини

 

Градински чадъри
Градински чадъри
Барбекю - цени
Барбекюта
Детски люлки
Детски люлки
Градински столове

Гпадински столове

Тенти. Сенници. Паравани

Тенти. Сенници. Паравани

Градинска техника - бензинова.

Градинска техника.
Бензинови ножици за жив плет. Тримери. Храсторези.

Градински шезлонг

Шезлонг - ложа

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Градински мебели

Къщички за птици

Градински пейки

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво в градината

Импрегнатори за дърво

Декоративен облицовъчен камък


Градински камини и барбекюта

Градински камини и барбекюта

Жив плет за красива ограда

 

 

 

 

Забележителна дървена конструкция, тип пергола, над верандата

Уникално архитектурно решение -
Реконструкция в задния двор


Градината  –  хол под звездите през лятото!Градински мебели - синтез на форма и романтика