ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ ЗА ГРАДИНАТА РЕМОНТИ - ОБЯВИ
 

За градината            

Под един покрив... на открито!

Беседките – перлата в короната на градината

Лятото винаги е било обект на силна и страстна любов, при това двустранна – то ни радва, а и ние се наслаждаваме максимално на всичките му предимства, дори подминаваме с лека ръка капризите му... нали на любимите всичко се прощава?!

Какво като било по-топло, отколкото са обещали синоптиците, или палав вятър е довел на гости сърдити облаци, които изневиделица ни припомнят, че когато сме на открито в градината, никакъв чадър не може да ни спаси от охлаждащи страстите водни струи, а трябва някакъв по-сериозен подслон... като беседката, например!

О, да, беседката е наистина най-доброто спасение не само от дъжда, но и от развихрилото се на воля лятно слънце, но и не само – тя си е истинската перла в короната на всяка градина или вътрешен двор, стига пространството да позволява поставянето на такова бижу.


Защото беседката е мястото, където могат да се съберат повече хора на обща пейка, обща маса и най-вече – под общ покрив в открита градинска среда.
На практика тази малка къщичка за забавления на открито представлява самостоятелна отворена конструкция, която в редица случаи се изгражда и като прилепена към основната сграда структура.

Беседките са били популярни още по времето на древните римляни, гърци, азиатци и египтяни, а в повечето случаи са били предназначени за използване от царствени особи и богати представители на тогавашното общество. Обзавеждането им е било изключително пищно, в което ни най-малко имаме основание да се съмняваме.

Макар днешните варианти на беседки да са далеч от подобна разточителност, то е защото самото им присъствие в градината цели да предлагат удобство и практичност за ежедневна употреба, не толкова излишна показност.


За изработването на беседката най-вече се залага на дървена конструкция и покрив с керемиди (керамични, битумни, бетонни, метални) или пък фибростъкло. В повечето случаи се обзавеждат с градински тип мебели, които да могат лесно да се прибират за съхранение някъде на закрито през студените месеци, но и дървени пейки и маса, закрепени към конструкцията, също са вариант.

В случай, че на беседката се постави врата и остъкляване, тя се превръща в павилион, който да приютява весели компании дори и през по-хладните месеци в годината. Възможно е също да се поставят и само мрежи срещу нахални и гладни комари, което ще осигури защита срещу най-вече вечерните им атаки!

Съвременните варианти на беседки съчетават удобствата на градския живот със свободата и непринудеността на селския стил, за да се създаде една максимална зона за комфорт на открито.

Беседките са чудесно място за отдих и през деня, и през нощта, особено когато вечер грейнат с грижливо поставеното необходимо осветление – електрически или газови фенери, светещи гирлянди или дори обикновени свещи.


 

Галерия:

Кликнете върху снимките,
за да ги видите в голям формат >>>

 

Не е необходимо беседката да бъде оцветена в ярки цветове – по-скоро в такава натурална среда е добре да се заложи на естествената украса като увивни храсти и растения, които внушават жизненост и свежо настроение.

Беседката не означава задължително веселие, но най-често се използва за такива поводи – че кой от приятелите или съседите не би искал да сподели с домакините хубавата придобивка и да прекара приятно с добра компания под общ покрив, особено на открито?!

 

Снимков материал: Berlin Gardens
www.berlingardensllc.com

 

 

Follow Me on Pinterest

 


Подобни публикации

НАВЕСИ И ПАВИЛИОНИ - КЪТОВЕ ЗА ОТДИХ В ГРАДИНАТА Градина в минималистичен стил
НЛО в градината?
Беседки – сфери
НАВЕСИ И ПАВИЛИОНИ Градина в минималистичен стил

 

За градината 

 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
     
  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

Снимки от вашите дворове и градини

 

Градински чадъри
Градински чадъри
Барбекю - цени
Барбекюта
Детски люлки
Детски люлки
Градински столове

Гпадински столове

Тенти. Сенници. Паравани

Тенти. Сенници. Паравани

Градинска техника - бензинова.

Градинска техника.
Бензинови ножици за жив плет. Тримери. Храсторези.

Градински шезлонг

Шезлонг - ложа

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Градински мебели

Къщички за птици

Градински пейки

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво в градината

Импрегнатори за дърво

Декоративен облицовъчен камък


Доза релакс всеки ден в градината или на балкона

Градината  –  хол под звездите през лятото!

 

 

 

 

 

 

Забележителна дървена конструкция, тип пергола, над верандата

Уникално архитектурно решение -
Реконструкция в задния двор


Малки идеи за голям декоративен ефектГрадински мебели - синтез на форма и романтика