Списание Жилища

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

    СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

строителни продукти

 

Гнайсът – естествен камък с широко приложение в екстериорни и интериорни решения

          Гнайсът е естествен камък с високо качество и един от най-практичните и предпочитани декоративни камъни. Изключително подходящ материал за стенни облицовки, външни настилки и декоративни цели в озеленяването на градини и интериорни решения. Гнайсът намира широко приложение както в изграждането и дизайна на еднофамилни къщи, вили, басейни, камини, обществени сгради и заведения, така и в мащабното строителство и архитектурна визия на хотелски комплекси, развлекателни и спортни центрове.

Гнайс        Гнайсът се отнася се към метаморфните видове скали и има висока степен на регионален метаморфизъм -  в различните места на добиване качества като цвят, структура, грапавост и др., силно се различават. Гнайсът притежава уникален цвят и огромно разнообразие от нюанси, които го правят изключително природосъобразен и подходящ за използване в почти всякаква околна среда. Цветът му силно варира и зависи от минералите, които го изграждат.
Като цяло гнайсът е доста срещан и широко разпространен като вид скала в България и се среща се най-често в Родопите, Рила, Пирин и Сакар.


 

ГЕОТУЛ ЕООД е утвърдена на българския пазар фирма, специализирана в добива, преработката и търговията на скално-облицовъчни материали. Фирмата извършва добив на гнайс в кариери в Източните Родопи - Ивайловград.
Гнайсите, които се добиват в тези кариери, са с цвят, вариращ от златисто-бежово-червеникав до златисто-бежов и сребърно-сив. Предназначени са за декоративни облицовки и настилки. Изключително здрави и мразоустойчиви, те се използват за облицовки на сгради, пешеходни зони: тротоари, алеи, пътеки, басейни, огради, камини, а в много случаи и за вътрешно декориране.
Плочите, които ГЕОТУЛ ЕООД произвежда, са с грапава, естествена повърхност. Предлагат се както с естествена форма (ненарязани), така и нарязани в стандартни размери.

Стандартната производствена гама на фирмата включва:
1. Гнайс - нарязани плочи: ширина 20, 30, 40 см; дължина свободна до 60 см, дебелина       2-4 см;
2. Гнайс-нарязани плочи: ширина 10, 15 см; дължина 30 см, дебелина 2-3 см;
3. Гнайс-стъпала: ширина 30 до 40 см; дължина свободна до 120 см, дебелина 3-5 см;
4. Гнайс - настилка и облицовка - ненарязани плочи: дебелина 2-4 см, 5-9 бр./кв.м;
5. Гнайс - настилка и облицовка - ненарязани плочи: дебелина 2-4 см, 9-15 бр./кв.м;
6. Гнайс – облицовка - ненарязани плочи: дебелина 1,5-2,5 см, 9-15 бр./кв.м;
7. Други размери: след запитване.

 ГЕОТУЛ ЕООД е специализирана и в областта на геоложките проучвания, минното проектиране на кариери (находища) за скално-облицовъчни, строителни, индустриални минерали и други полезни изкопаеми.
Фирмата е изпълнила цялостни геолого-проучвателни и минно-проектни дейности на повече от 90 находища и кариери в цялата страна. Обектите са завършени с утвърждаване на запаси, търговски открития и всички съгласувания съгласно Закона за Подземните Богатства.

ГЕОТУЛ ЕООД изготвя анализи, обосновки и др. документи за концесии за добив на находища на подземни богатства съгласно ЗПБ, Закона за концесиите и правилниците за техните приложения.

 

За контакти:  ГЕОТУЛ ЕООД,
гр. София, ул. “Проф. Асен Златаров”, №17 А,
тел. 02/9445251, факс: 02/944 52 51,
gsm: 0888 44 29 29,

email: geotool@geotool-bg.com

 

 

строителни продукти

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Оформяне на подпокривни пространства. Вижте в голям размер - ЗАВЪРШЕНО С ЛАТЕКС

Монтаж на гипсокартон под покрива. Полагане на покривна топлоизолация
 
Оформяне на подпокривни пространства
Моделиране около покривни прозорци
Окачени тавани

 

 

 

© 2009 jilishta Products. All rights reserved.