ЖИЛИЩА

Списание Жилища
Ново строителство - нови жилища - жилищни комплекси

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ БЛОГ

» ново строителство

Нова жилищна сграда на ул. Любляна №16 в кв. Овча купел --------IDEA BUILDINGS

Разпределенията на етажите и квадратурите на апартаментите вижте тук!

 

През декември 2010 г. строителна компания “Идея Билдингс” започна изграждането на нова луксозна жилищна сграда  в тихия и зелен столичен квартал „Овча Купел”, на ул. “Любляна” 16, само на 6 км от центъра на града.
В много голяма близост до местоположението на сградата се намира посолството на Украйна. В района има 4 училища, Професионална гимназия по електроника и автоматика, 4 детски градини, Нов Български Университет, МБАЛ ”Доверие”, пазар „Овча Купел” и Пощенска станция.
 

Сградата ще се състои от сутерен, партер и 5 жилищни етажа, като на сутеренния етаж са разположени паркоместа, на партерния етаж, кота ± 0.00, са разположени аптека, магазин, кафе-аперитив и козметично студио, вход към жилищната част и вертикални комуникации - асансьор и стълбищна клетка.

На 1, 2, 3 и 4-ти жилищни етажи са разположени по 2 тристайни апартамента и по 2 ателиета.
На петия етаж са разположени 2 тристайни апартамента и 8 тавански помещения, обслужващи складовите нужди на апартаментите.
Входът на жилищната част е разположен откъм ул. Любляна, както и подход към вътрешно дворно пространство, което е богато озеленено и със ситуирани паркоместа, над които са предвидени увивни растения, пълзящи по дървена слънцезащитна конструкция тип пергола.Архитектура
Архитектурата показва класически европейски стил, силует и изчистен дизайн. Сградата се откроява с ярка индивидуалност, като впечатляващ акцент в съществуващата архитектурна среда, а използваните модернистични елементи същевременно я вписват хармонично в околното пространство.

Конструкция
Конструкцията на сградата е масивна, с носещи стоманобетонни греди и колони. Външните зидове ще се изпълнят с тухли четворки, върху които ще се постави ефективна топлоизолация - 8 см съгласно проекта по ОВ част и изчисления по енергийна ефективност.

Фасади
Фасадите ще се оформят с цветна и бяла силикатни мазилки, а по балконите ще се разположат декоративни колони с капители, завършващи при последния етаж в архитектурен елемент тип фронтон. Партерът ще бъде облицован с камък.

Вътрешните преградни стени ще се изградени от керамични тухли с дебелина 25 см.
Във всички жилища ще има монтирани блиндирани входни врати с четиристранно заключване. Прозоречната дограма е предвидена немска PVC – петкамерна.
Сградата ще бъде обслужвана от шестместен хидравличен асансьор с автоматични врати и луксозна кабина. Отоплителната система ще функционира посредством природен газ, като е за всяка жилищна единица са предвидени индивидуални котлета.
Общите части на сградата ще бъдат с положена настилка от гранит или луксозен гранитогрес, стените и таваните ще бъдат с нанесено покритие от латекс, парапетите ще бъдат изпълнени по проектния детайл.
В комуникационно отношение районът е важен транспортен център - през него минават автобуси 60, 11, 102 и 73 и маршрутни линии 27, 29 и 48.

 За контакти и повече информация:
ИДЕЯ БИЛДИНГС ООД
Гр. София, ул. Владайска 58, ет.1, ап.1

Офис Продажби

тел. 02/ 954 65 56, 0894 304 305, 0894 304 306
факс 02/ 954 56 65
e-mail: idea.building@gmail.com

www.idea-bg.net

 

    

» ново строителство

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

Камара на строителите в България
КАМАРА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

IDEA BUILDINGS
Всички обекти

Ново строителство на жилища
Ново строителство на жилища Ново строителство на жилища Ново строителство на жилища


 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2010 jilishta Products. All rights reserved.

 

Архитектура Архитектурни проекти За банята За кухнята За детската За спалнята Отопление Камини Мебели Интериорни детайли За градината За покрива

 

 

Строителна фирма Idea Buildings