ЖИЛИЩА



НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - интериор - интериорни проекти

Интериорен проект на  дневно пространство

Полъх на морски бриз в хола на модерен апартамент

Представения проект е на дневна зона в апартамент, включваща хол, обособен кът за хранене и кухня. От пръв поглед връхлита зашеметяващо приятно усещане за свежест, и прохлада. Въздействието е толкова силно, че сякаш дори се усещат ласките и аромата на морския бриз. Определено, акцентът в интериорния проект са не материалите и формите на мебелите, а цветовете и тяхното възприятие.

Интериорен проект на дневно пространство

Основната цел на дизайнерката следва изискването на собствениците – да създаде  жилищна среда, в която да се почива пълноценно след натоварен и дълъг работен ден. И по възможност, това да се случи в рамките на строго определен неголям бюджет. Постигнатата цветова комбинация и функционалността на обзавеждането са толкова ефектни, че със сигурност компенсират ограничения бюджет.

Свежото ябълково зелено и морско синьо в различните детайли просто искрят на фона на мекото оцветяване на стените в нюанси „кафе” и „капучино”. 

Интериорен проект на дневно пространство

Своеобразен център на помещението е кът за почивка, реализиран чрез 2 канапета с дамаска в пясъчно бежово и крачета от инокс, ниска холна масичка и светъл мек килим.
Обособен в рамките на дневната е кът за хранене – масата е комбинация от инокс и MDF боя гланц, столовете са тапицирани в светло електриково синьо. Подът на помещението е естествен паркет, масив дъб. Окачените тавани са със скрито, вградено осветление. Интересен акцент в интериорното решение са осветителните тела, наподобяващи с формата си роза, което хармонично кореспондира с едната стена, декорирана с тапети с подобен флорален мотив.

Останалите стени са латекс. Артистичен елемент в атмосферата на дневната внася красивия стилизиран пейзаж на младата българска художничка С. Димитрова.

Интериорен проект на дневно пространство

Кухнята е с ограничени размери, тъй като на практика отделеното за нея пространство е „откраднато” от съседната голяма баня – собствениците предпочитат да се организира кухненски кът в непосредствена близост до дневната за сметка на смаляване размерите на банята. Благодарение на компактния дизайн на обзавеждането мини-кухнята разполага с всичко необходимо като оборудване. Мебелите са комбинация от MDF боя гланц+ MDF боя мат. Интересен акцент е етажерката, коята е поставена като продължение на кухнята – целта на дизайнерката е да не се натрапва пред погледа подходът към кухнята, а да се извърши плавен естетически преход между помещенията.

Интериорното решение на това дневно пространство е с модерно и оригинално излъчване, но ако трябва да бъде определено с две думи, може би най-подходящите са „очарователно” и „шик”.

За контакти:
Яна Мечкарова - 0888780852

mechkarova.yana@gmail.com
yanamechkarova.design@gmail.com
http://www.facebook.com/photos
http://www.facebook.com/album

 



Bookmark and Share  

 

 

статии - интериор - интериорни проекти

 


 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

ИНТЕРИОРНИ РЕШЕНИЯ
Монтар на гипсокартон. Интериорни решения
ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ
 
Декоративни мазилки
Шпакловки, Боядисване
Окачени тавани

 

 

 

 

 

Полезни връзки - биокамини

Биокамина - стояща
277,7 лв.

Биокамина - стояща
406,80 лв.

Декоративни тухлички

Декоративни тухлички