ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - интериор - интериорни проекти

Интериорен проект на апартамент с площ 45.84 кв.м

Жилище с аромат на пролет и изискан чар

Интериорно проектиранеINDESIGN представя:

Как едно маломерно жилище със стандартно разпределение се превръща в модерен функционален апартамент, разказват дизайнерите от студио “Indesign”:

“Основната цел при този проект бе да се разпределят по-функционално помещенията в настоящото жилище, каквото е  главното изискване на клиентите. Проектът включва дневна, кухня и коридор. В съществуващото разпределение дневната и кухнята са две отделни стаи, които като функция трябваше да обединим в едно, а да отделим и създадем  ново помещение за спалня. За целта обединихме кухнята и дневната като избихме стената между тях.

Полученото общо пространство  разделихме наново – получи се спалня  с площ 10.20 кв.м  и дневна зона с кухня - 27.15 кв.м. Преградата между двете обособени помещения е лека конструкция от гипсокартон.


Дневна зона

Идеята ни беше да следваме един стил, който да продължава в целия апартамент и по този начин визуално да обедини всички помещения. След разделението вече ясно се обособиха трите зони с необходимата функционална свобода: за готвене, хранене и забавление.  Ходовата линия е чиста и достъпът от спалнята и антрето е безпроблемен.

Широката стена е изцяло остъклена и позволява свободното навлизане на много светлина, която решихме да използваме в комбинация със свежи цветове и дървесни декори. Опитахме се да направим и по-различен таван - от ТВ модула излиза „Z-образна“ фигура с дървесен декор, която преминава през цялото помещение.

Самата кухня, в която всички уреди са вградени, се получи много уютна, компактна, а и функционална.

 

 

Вижте Спалня - Коридор от проекта

За контакти:
Студио INDESIGN
гр. Варна
ул. “Д-р Пискюлиев” 78, ет.4, офис 11
Моб: 0878 917 86
www.indesign-bg.com
nikolay.nikov@indesign-bg.com 

 

статии - интериор - интериорни проекти

 

 

 

 

ЩОРИТЕ - КОМФОРТ И ЕСТЕТИКА
ЩОРИТЕ - КОМФОРТ И ЕСТЕТИКА

 

 

 

 

 

 

Bookmark and Share