ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

Статии - Интериор - Интериорни проекти


Представяме Ви
Интериорен проект на спалня 13.4 кв.м
Пастелни тонове за уют и релакс

Интериорният проект е изготвен за спалня в жилище – старо строителство, на което предстои основен ремонт. Първата стъпка е цялостна промяна на интериорната визия на спалнята с площ 13.4 кв.м. Проектът е изготвен от интериорния дизайнер инж. Диана Лазарова.

Идеята на собствениците е да се промени всичко в помещението, като единствано се запазят паркета и радиатора под прозореца. Предвижда се паркетът да се изцикли и  лакира, а радиаторът ще бъде “скрит” чрез декоративна решетка.
Запазването на паркета налага изцяло съобразяването с цвета му при цялостната цветова концепция  на помещението. Топлината и уюта, излъчвани от естественото дърво се комбинират със също така меки и пастелни нюанси при обзавеждането на фона на светлите стени.

По цялата дължина на стената с прозореца са поставени ниски шкафове, които са естествено продължение на нощните шкафчета, а над тях е стилната декоративна решетка за радиатора с необходимите за ветилация отвори. Същият  “растер” е използван и при вратите на ТВ шкафа срещу леглото,  за да се осъществи естествена плавна връзка между мебелите и да не се набива на очи целенасоченото скриване на радиатора.
За изработка на мебелите са изпозвани фурнир и гланцов лак.   Спалнята е комбинация от фурнир и дамаска -  таблата на леглото е частично тапицирана с дамаска за по-голямо удобство. Гардеробът е с плъзгащи се врати, за да не се заема от пространството на помещението при отварянето им.

Разработени са два варианта за  визия на гардероба –  едната врата на гардероба да е огледална за оптическо разширяване на прастранството, а в другия случай вратата е изпълнена с бял гланц.

Елегантен акцент в спалнята внася декорацията на стената зад леглото - принт по поръчка с флорални мотиви, чийто фон се повтаря и при избора на спален текстил. Класически римски текстилни щори в бяло са предпочетения избор за защита на прозорците от слънчевата светлина.

Усещане за нежна лежерност и уютна атмосфера излъчва тази модерна спалня –  идеален оазис за релакс и спокойни сънища.


За контакти:инж. Диана Лазарова
интериорен дизайнер
diana_dnl@abv.bg
0893 482 610  

Diana-Lazarova /www.facebook.com/

 

 


 

Bookmark and Share  

 

 

 

 

 

 

Статии - Интериор - Интериорни проекти

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 


 


Интериорен проект на дневна зона
Интериорен проект на дневна зона