ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - интериор - интериорни проекти


Аромат на люляк в модерен апартамент
Интериорен проект на апартамент 70 кв.м

 

 

Представеният интериорен проект е на дневна зона и спалня  - част от жилище, намиращо се в новопостроена сграда в един от южните квартали на София. Собствениците са млада двойка, чиято основна идея е да новият им  дом да бъде светъл и уютен, но най-вече – да притежава  свой собствен, характерен дух и индивидуална идентичност.

Съобразявайки се с изискванията им, арх. Стефан Тангълов предлага настоящия проект, който съвсем скоро ще бъде окончателно реализиран.

В основата на цялостната цветова концепция на апартамента са заложени нюанси на люляково лилаво -  чрез развитието на обща концептуална линия е постигната пълна хармония на интериорното решение.

Пространствата са отворени, няма излишни коридори, същевременно всяка зона е ясно конкретизирана. Акцент в дневната е декоративната стена, която визуално отделя входното пространство. Тя е решена в бяло, като в нея е предвиден кръгъл отвор с диаметър 70 см. На стената срещу къта с мека мебел е имало съществуващ комин, който е премахнат – това конструктивно решение позволява на стената да се окачи телевизорът с цел максимално оползотворяване на пространството. Френските прозорци допълнително оптически увеличават усещането за простор в това, иначе не много голямо по размер жилище.  

Подът на дневната е предвиден да се изпълни с ламиниран паркет, като в частта на кухнята и входното преддверие ще  бъде поставен гранитогрес.
За разлика от дневната зона, където в пода се появява нюанс на охра, в спалнята цветовете са редуцирани до бяло, лилаво и в много малка степен черно. Спалнята е просторна,  с големина малко над 15 кв.м -  неособено характерна площ за апартаментите в сгради, ново строителство.

Това позволява в помещението освен достатъчно голямо легло, свободно да се разположат кът за работа, голям гардероб и TV set. Подът е изпълнен с много светъл ламиниран паркет.

Изчистените елегантни линии и пролетно люляковата цветова концепция оформят търсения характерен, подчертано индивидуален стил на това ново модерно жилище.

 


За контакти:
арх. Стефан  Тангълов,   тел: 0883 402 212   

 

 

 


Bookmark and Share  

 

 

 

 

 

статии - интериор - интериорни проекти

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 


 


 

 

 

 

 

Интериорен проект на дневна зона
Интериорен проект на дневна зона