ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - интериор - интериорни проекти


Интериорен проект за ремонт на мезонет - първо ниво

 

Представеният проект е за ремонт на мезонет с приблизителна площ от 120 кв.м. По молба на собствениците се запазват съществуващите настилки, както и няколко елемента от първоначалното обзавеждане. Това определя донякъде и избора на стила и цветовата гама за жилището.

На първо ниво е разположен дневен тракт, състоящ се от дневна с голяма тераса към нея, трапезария с кухненски бокс, преддверие и санитарен възел.

 

Входното преддверие със стълбата към второ ниво разделя дневната от трапезарията. За да се постигне единно въздействие и обединение на пространствата са използвани еднакви материали и цветове.

За да се избегне “коридорното” впечатление, шкафовете под стълбищната клетка са с огледални врати, визуално разширявайки тясната зона при влизане в трапезарията. До входната врата е мястото на закачалката Tree на Swedese.


В дневната са позиционирани два къта. С мека мебел от серията Tufty time  на Патрисия Уркиола е обзаведен къта за почивка и телевизия. Закачлива нотка внася и “домашния любимец”  на стената - котка с модули от система Tangram на Лаго. С нестандартна форма (наложена от ограничените размери и разположението) е решен шкафът под телевизора.

В зоната за разговори и питие е запазен наличния бар-плот, като само се апликира тематично графично фолио на фронта на бара. Пред бара място намират двата бар-стола Lazy, отново на Патрисия Уркиола.


Трапезарията е организирана с кръгла орехова маса за 8 човека и трапезарни столове Lazy на B&B. Оставено е непроменено мястото на налично кожено канапе в жълто. Кухненските шкафове също са запазени, подменени са единствено вратичките (на горния ред са умишлено удължени до тавана) и са добавени две нови колони  в двата края на кухнята.

За внасяне на контраст и свежест  е работено с жълто-зелено и графитено-сиво за част от стените на долното ниво. Останалите повърхности са в кремаво. Мебелите са в същата гама.

 

 

 

Вижте второто ниво...

 

 


За контакти: STUDIOARCHITECTONICA

арх. Алина Иванова –GSM: 0899 816 877

арх. Стефан Вълканов – GSM: 0898 677 083

 

 

 

Bookmark and Share


 

 

 

 

 

 

статии - интериор - интериорни проекти

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 


 


СКРИТО ОСВЕТЛЕНИЕ, ЛУНИЧКИ
Монтар на гипсокартон. Интериорни решения
Монтаж на гипсокартон
 
Оформяне на подпокривни пространства
Моделиране около покривни прозорци
Окачени тавани