ЖИЛИЩА

Интериорен проект на дневна зона 65 кв.м
Интериорен проект на дневна зона 65 кв.м Интериорни проекти, създадени от представители на силния пол Интериорен проект на баня 9 кв.м.
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ
АРХИВ  
ИНТЕРИОР ПРОЕКТИ НА КЪЩИ / РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ, ФАСАДИ/

статии - интериор - интериорни проекти

Нестандартни геометрични форми и свежи контрасти
Интериорен проект на маломерен апартамент

Интериорният проект, който представяме, е на малко кокетно жилище, в което ярко доминират неправилни геометрични форми и свежи цветови контрасти. Предизвикателството на нестандартното съвременно строителство е умело овладяно от интериорния дизайнер инж. Диана Лазарова и изведено като преимущество на изпълнения с множество чупки, ъгли и прозорци маломерен апартамент.

Всичко, което стандартното възприятие би определило като недостатък, находчивият дизайн превръща в сякаш умишлено търсени ефекти и функция.

Дневна зона – 25.11 кв.м

Цялото общо помещение на дневната зона, включваща хол, кухненски кът и трапезария, е с неправилни форми, образуващи множество чупки и ниши, между които са разположени и доста прозорци. Въпреки скромните си размери, кухненският бокс успява да побере основните домакински уреди, както и да скрие голямо газово котле, което осигурява отоплението на жилището.

Мебелите са изпълнени в основно преобладаващ бял гланц и акценти в пролетно зелено. Кухненският плот е от камък.

Непосредствено пред кухнята се намира комин, както и открити тръби до него – този видим дефект е не само “скрит”, но и превърнат в декоративен, а и много функционален ефект. Това става възможно с помощта на гипсокартон и гланцови плочи, които  “обличат” комина и тръбите, а резултатът е практична и стилна ТV секция.

Зад нея, на гърба на кухнята дизайнерката обособява етажерка като продължение на декоративната преграда. Решението се оказва се повече от сполучливо - това е най-подходящото място за телевизора, еднакво добре може да се гледа от всички точки на помещението.

В най-правилната геометрична част на помещението, срещу колоната с телевизора е поставен ъглов диван с подвижна лежанка-табуретка. До него остава голяма празна стена, която чудесно се осветява от големите френски прозорци и врати на терасата.

Това е причината точно тази стена, декорирана с цветен принт,  да се превърне във водещ интериорен акцент в помещението. Поради липсата на друго свободно пространство,  на същата стена е поставена елегантна и визуално лека  композиция от  конзолно окачени цветни шкафове и рафтове.

Точно отсреща е разположена масата за хранене, при която има ивица от цветния принт – визуално обединяваща отделните кътове тематична връзка.

Поради нестандартните форми и чупки в помещението,  поставянето на окачени тавани и фигури от гипсокартон по тавана не биха могли да постигнат добър визуален ефект -  това налага използването на няколко висящи елегантни осветителни тела.

Спалня - 11,27 кв.м

Спалнята е с петоъгълна форма и поставянето на легло според приетите стандарти  се оказва доста трудно. Поради това леглото е изместено до една от стените, а стената зад него е изправена с гипсокартон – находчиво решение, при което се обособяват ниши с осветление и скрита ракла. Спалнята е ниска, с тапицирана с кожа основа.

По диагонал на спалнята е разположен гардероб с плъзгащи врати, за да се пести пространство при отварянето. Вратите му са изпълнени в съчетание на кожа и бял гланцов лак.

Тъй като предвидената за гардероба ниша е по-плитка от стандартната, за да не стърчи крайният му ръб, веднага до него е долепена изчистена като форми тоалетка с огледало. Стените  са покрити с декоративна мазилка


За контакти:инж. Диана Лазарова
интериорен дизайнер
diana_dnl@abv.bg
0893 482 610  

 

 

 

 

Вижте продължение: Коридор и баня

 


Bookmark and Share  

 

 

 

 

 

статии - интериор - интериорни проекти

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 


 


 

ЩОРИТЕ - КОМФОРТ И ЕСТЕТИКА
ЩОРИТЕ - КОМФОРТ И ЕСТЕТИКА

 

 

 

 

Интериорен проект на дневна зона
Интериорен проект на дневна зона