НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ИНТЕРИОР ДЕКОРАЦИЯ

статии - интериор - интериорни проекти

Интериорен проект на тристаен апартамент - ЧЕРНО И БЯЛО +

В този тристаен апартамент на предпоследния етаж в столичния квартал Мусагеница, авторите са заложили на „вечните” цветове – черно и бяло. Така вещите и аксесоарите, появяващи се в един дом с годините, ще получат своята неутрална среда.

Апартаментът се намира на осмия етаж в новопостроена сграда и от дневната и детската стая се открива прекрасна гледка към Витоша, която е изкушила собствениците да закупят жилището.

Предвиденото от строителя входно преддверие е отворено към дневната зона с цел да се създаде едно по-просторно помещение. Таванът пък е умишлено занижен, за да се степенуват пространствата - от по-ниското антре се влиза към дневна и трапезария с по-голяма височина. Така едновременно се прикрива минаващата от край до край по цялата дължина греда и се дава възможност за дискретно вградено осветление.

Интериорен проект на тристаен апартамент

Архитектурно студио

В дневната зона са поместени кухнята, трапезарията и къта с мека мебел. Съществуващият прозорец–врата (така наречения тип „пищов”) е заменен от витрина от пода до тавана и от цялото помещение се открива гледка към планината - едно от големите преимущества на апартамента. В тази зона се помещават няколко функции, затова архитектите са избрали изчистен и съвременен дизайн, с правоъгълни обеми и прави линии, обединени от общата идея.

Мекота внасят с облите си форми столовете (дизайн на Чарлс и Рей Еймс), лампата Fl/Y на фирма „Kartell”, диваните модел Togo от „Ligne roset”. Съществуващата ниша в стената поема тв композицията, решена от изцяло затворени елементи.
Нестандартно гърбът на модула с чекмеджета е огледален и осветен с горно рефлекторно осветление.

Интериорен проект на тристаен апартамент

В кухнята е заложено на комбинацията от черен лак и дърво. Всички уреди са вградени - хладилник, миялна, печка. Видим е само аспираторът. Коминът, минаващ през средата на помещението, е вграден в цялостното решение - от една страна сепарира кухнята, а от друга служи за гръб на плитък шкаф за хоби-моделите на собственика.

Всички чупки и ниши са максимално оползотворени за вградени шкафове и гардероби, поради липсата на достатъчно място за такива. Зад входната врата разпределителната кутия на отоплението е вградена в гардероб за връхни дрехи и обувки. В ниша е поместена и пералнята, отделена от коридора с плъзгаща врата, а над вратата на родителската стая под тавана е проектиран шкаф с две врати.

Интериорен проект на тристаен апартамент

 

apx. Алина Иванова
gsm: 0899 816 877
e-mail: alina_dencheva@abv.bg

статии - интериор - интериорни проекти

 

 

 

 

 

 

ЦЯЛАТА СТАТИЯ - четете в PDF формат

 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък