ЖИЛИЩА
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ИНТЕРИОР ; ДЕКОРАЦИЯ

Интериорни проекти

 

Интериорен проект, пряко подчинен на геометрията

Нагледен урок по геометрия извън класната стая!

 

Всичко в живота по някакъв начин е подчинено на математиката – навярно ще се  съгласите с това твърдение?! Цифрите присъстват неизбежно във всичките аспекти на живота ни, но когато става въпрос за интериорни решения – е, тук вече, на власт идва геометрията.

Този клон на математиката (от старогръцки geo - „земя“ и  -metri - „измерване“), изучаващ отношенията в пространството, формата, големината и позицията на различните фигури...

Антре

Антре

Да не би да се уплашихте, че ще развиваме някаква супер научна теория или ще ви изнасяме открит урок? Не, целта ни е съвсем друга – да представим интериорен проект на руското интериорно студио Geometrix, в който акцентите са точно върху концептуалната геометрия, причудливи форми и вълнуващи обеми.

Проектът е на апартамент в Москва, включващ дневна зона, кабинет, спалня и 2 бани. От пръв поглед у човек остава усещането, че това жилище е един красив пример за хармонична сплотеност на съвременни материали и модерни цветове.

Ефирни изчистени линии, семпли, но същевременно авангардни форми на мебелите , ярки акценти на фона на пастелните приглушени цветове – всичко е някак си съвсем логично свързано в един общ образ.

Кухня

Кухня

 

Кухнята, решена в пълно подчинение на симетрията, се присъединява без никакви зрителни усложнения към другите кътове в дневната зона, където преобладават овални и дъгообразни форми.

Различните тонове от една и съща цветова палитра създават дълбочина на помещението. Елипсовидната форма на креслата съвсем приятелски си партнира с полукълбата на осветителните тела и причудливите криви на столовете за хранене.

Дневна

Дневна - визуализация

Дневна - визуализация

Дневна - визуализация

Дневна

 

 

 

 

Спалня

В спалнята впечатление прави решението вместо стандартна табла на леглото да се постави оформление, което като мост преминава по стената, през тавана, за да слезе чак зад телевизионния кът.

Пясъчно бежово и тъмно дърво са двата контрапункта в цветовата концепция, която гарантира усещането за свобода и простор.

Спалня

Спалня

Баня

Ергономия, изчистена, но футуристична визия – това са най-основните определения за основната баня, обзаведена с двойна мивка и душ-кабина.

Баня

Баня

По стените на втората баня, оборудвана с вана,  волно “летят пеперуди” -  декоративните елементи внасят повече жизненост в помещението на фона на пастелното оцветяване.

 

Кабинет

Кабинетът грабва не само с елегантното си обзавеждане, но и с теменужено лилавото оцветяване на една стените, декорирана и с интересен принт – дали дамата в семейството всъщност не е едноличен собственик на това помещение?!

Кабинет

Кабинет

 

Може и да не сте обичали особено геометрията в училище, особено, ако сте имали твърде педантични и строги учители, но геометрията в дизайна на този апартамент може да ви предизвика да заимствате някоя идея за следващия ремон на дома ви!

http://geometrix.ru/

 

 

Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 


   

 

Интериорни проекти

 

 

 
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Интериорни проекти на детски стаи

Изграждане на окачени тавани от гипсокартон

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ

Довършителни работи.
Ремонт на апартаменти.
Мазилки, финни шпакловки, декоративни мазилки, боядисване и латекс, теракот и фаянс, ВиК, Ел. инсталации

 

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък