ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - интериор - интериорни проекти - за банята


Интериорен проект на баня 5 кв.м

Пастелните цветове – винаги актуални


В съвременните архитектурни решения на жилищното пространство понякога площта, отредена за баня e твърде ограничена - за сметка на дневната или нощна зона. Причините са много, включително и повишеното търсене на маломерни жилища – по финансови или други предпоставки.

Но независимо от размерите си, банята е помещение, към което се съсредоточават много внимание и усилия, за да се постигне максималната му функционалност и естетическа визия.


Интериорният проект, който ви представяме, е на баня с площ от приблизително 5 кв.м – често срещан стандарт в съвременното строителство.

Разработен е от интериорния дизайнер Даниела Костова от екипа на “Jessica”.
В търсене на максимално съвременно звучене на интериора на банята с ограничени размери, дизайнерката залага на вечно актуалните пастелни земни цветове – топло кафяво и светло кремаво. 

Интериорен проек на баня

Тази комбинациия има непреходно звучене и винаги изглежда модерно - пастелните цветове внасят спокойствие, уют и мека топлина във всяко помещение, а в банята създават подходяща атмосфера за отпускане и релакс.

Използваната стенна и подова керамика е от колекцията Obama на световно известния испански производител APE CERAMIKA  като стенните плочки са с размери 25/50 см, а подовите – 33.3/33.3 см.


 

Много свежест и ведри нюанси внасят флоралните елементи в декоративните плочки от колекцията – сякаш цветовете са разцъфтели направо в банята.


Скромното пространство изключва поставянето на душ-кабина или вана, което налага къта за душ с трапецовидна форма да бъде отделен със стъклени отваряеми прегради, изпълнени по поръчка.  Душът е с вграден в стената смесител. Тоалетната е също с вградена арматура.


Мивката е поставена върху шкаф от тъмно дърво с отворени рафтове. В ъгъла до него се получава неголяма ниша, в която са монтирани  полици в същия цветови нюанс – за дребни тоалетни пренадлежности. Интересно е решението под тях да бъде вградено осветление, тип “лунички”.

Макар и малка, тази баня е много кокетна, елегантна и функционална.Всички елементи, използвани при създаване на интериорния проект на тази баня, ще откриете в шоурума на JESSICA на бул. Ботевградско шосе 229, а дизайнерите на фирмата ще проектират съобразно вашите предпочитания индивидуален проект на новата ви баня.

 

WWW.JESSICA.BG

Bookmark and Share


 

 

статии - интериор - за банята

Всичко за банята
Джесика-Всичко за банята

Интериорен проект на баня
Ексклузивен дизайн и цветова идентичност

Интериорен проект на детска баня

Интериорен проект на детска баня

GROHE – едно различно представяне на магията на водата

JESSICA - Докосването до водата

JESSICA - Докосването до водата

Imagine е колекция.

Банята - една малка вселена

Елегантни и практични колекции за банята

Елегантни и практични колекции за банята

 

 

  


Капаци за WC

Етажерки за баня

Мивки на баня

Мозайки - естествен камък


Четки за тоалетна чиния

Електрически бойлери
Електрически бойлери

Термодинамични бойлери
Термодинамични бойлери

С керамичен нагревател
С керамичен нагревател

Малолитражни бойлери - под и над мивка
Малолитражни бойлери -
под и над мивка

Бойлери с две серпентини
Бойлери с две серпентини