ЖИЛИЩА


Eioa?ei?ai i?iaeo ia aaiy "?a?ii + ayei"
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

интериорни проекти - за банята

 

Интериорен проект на малка стандартна баня в панелен блок

С усещане за ароматно капучино

Обичате ли капучино? Ароматно, с плътен вкус, с почти божествено ухание, носещо послание от слънчева Италия? И при това приготвено по класическа рецепта, с точно толкова пяна, колкото е необходимо, с прецизно постигнат кафеен кръг – нито много тънък, нито много широк...

А всяка глътка от разкошната течност да носи усещане за пламенна целувка?


Е, ако обичате точно такова истинско капучино, то тогава няма как да не усетите асоциацията с любимата на мнозина напитка, която внушава тази баня!

Не само цветовете стоят в основата на приликата –  колекцията стенна и подова керамика е FLAME на италианския производител Ariana Ceramica.


Нека започнем все пак отначало – интериорният проект, който представяме, е на стандартна баня с размери 2х2.20 м в типичен панелен блок. Автор на новия изглед на старата баня е дизайнерът Даниела Костова от фирма JESSICA.


В отговор на предизвикателството в ограниченото пространство да се създаде приветливо и функционално организирано помещение, дизайнерът избира цветове, които оптически да разширят границите му.


Стенни плочи с размер 20х50 см и подови с размер 33.3х33.3 см в комбинация от цветовете beige и moкa от колекцията FLAME оформят свежото излъчване на атмосферата в банята.

Кътът за душ е отделен със стъклени прегради,  като тази, която отделя тоалетната, ще бъде тип “хармоника” – ще се сгъва навътре към зоната за душ, а при използването му ще затваря къта като душ-кабина.


Тоалетното казанче е с вградена с помощта на гипсокартон в стената структура. Елегантни стъклени полици са проектирани на стената – за поставяне на различни аксесоари и сувенири.

Бижуто в тази баня несъмнено е ъгловият шкаф от влагоустойчив материал, който дизайнерът проектира специално за това помещение. Белият шкаф има двойна функция – в едната му част е поставена кръгла мивка, а другата е предназначена за тоалетка на нежната половинка в семейството.

Съвсем резонно, дизайнерът поставя и две огледала – голямо вертикално над мивката и друго с кръгла форма над тоалетката.

Кръглото огледало не е избрано случайно – то е в пълен синхрон с кръговете и овалите, вплетени в текстурата на декоративните фризове, украсяващи стените на банята.

Съвсем логично с такава форма е и малката табуретка, която се прибира под тоалетката при необходимост.


Всички заложени елементи в интериорния проект на тази баня можете да откриете в шоу-рума на фирма JESSICA на бул. Ботевградско шосе 229.

Усещате ли вече аромат на топло капучино?


Но тъй като колекцията FLAME на Ariana Ceramica не е предназначена единствено за страстни почитатели на вкусната напитка, вижте и другия проект на дизайнера Даниела Костова.

 

WWW.JESSICA.BG

  

 

 

 

 

 

интериорни проекти - за банята

 

Всичко за банята
Джесика-Всичко за банята

Интериорен проект на WC

Интериорен проект на WC
Да  поглезим  гостите с…
речни камъчета под краката!

Интериорен проект на баня
Ексклузивен дизайн и цветова идентичност

Интериорен проект на детска баня

Интериорен проект на детска баня

GROHE – едно различно представяне на магията на водата

JESSICA - Докосването до водата

JESSICA - Докосването до водата

Imagine е колекция.

Банята - една малка вселена

Елегантни и практични колекции за банята

Елегантни и практични колекции за банята

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък