ЖИЛИЩА

» Интериор


Идеи за онези вечерни часове...

TV- кътове в интериора на дневната

Всяко семейство си има свои добри приятели, но всички семейства имат и един общ такъв и то без да ревнуват, че отделя от вниманието си и за останалите! Естествено, че това е телевизорът, без който колкото и да искаме, почти не можем.

Телевизорът може да бъде и “рамкиран” като картина

Може да се говори, а и спори много по въпроса до каква степен телевизорътг е в центъра на семейните събирания вечер или през уикенда. Но фактите неоспоримо доказват, че говорещата шарена кутия е почти толкова задължителен елемент в интериора на съвременното жилище, колкото са диванът, гардеробът или кухнята.

И ако в миналото ролята на обединяващ център на социалната комуникация в дома е изпълнявана от камината, то днес е отредена на телевизора!

Телевизорът - обединяващ център на социалната комуникация в дома

Всеки прекарва различно време пред него – колкото му е интересно и приятно, разбира се! Проследяването на вечерните новини е почти задължителен ритуал, но понякога този приятел създава само “фон”, на който да не се чувстваме самотни, ако няма никой друг у дома.

Или само “прожектира” дискове с любимите ни филми... няма значение кога, колко и как се възползваме от присъствието му, но явно, не можем да се лишим от компанията му!

Дали е необходимо да се отделя специално внимание на декорацията на къта, където ще бъде поставен?!

Вероятно не, защото съвременните композиции от мебели задължително включват и медиен кът или шкаф. Но от друга страна, около телевизора могат да се развият и реализират декоративни решения, които е невъзможно да се изпълнят по същия начин в други кътове на дневната зона.

Стената, предвидена за поставянето на TV, обикновено е срещу седящия кът за отдих в дневната – декорирана по някакъв избран начин, тя веднага придобива съвсем различен изглед.

А вариантите са наистина много! Например, с помощта на гипсокартон могат да бъдат оформени оригинални ниши или полици. Частичното или цялостно облицоване с изкуствен декоративен камък е също доста интересно решение.

Декоративен облицовъчен камък в интериора

Телевизорът може да бъде и “рамкиран” като картина

Телевизорът може да бъде и “рамкиран” като картина с помощта на декоративни профили или направо гипсови корнизи. Около него могат също да се поставят и рафтове с нестандартни геометрични форми, каквито вече се предлагат на пазара или да бъдат специално проектирани за целта.

С други думи, мястото на телевизора в дневната може да не бъде само обикновено позициониране на нещо някъде си, а да провокира създаването на много ефектен кът в дома с помощта на малко повечко вдъхновение.

Може би точно някоя от нашите идеи ще ви допадне дотолкова, че да инициира реализацията на един нов медиен кът при следващия ремонт на жилището!

 

 

 

Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

 

  

 


Стълбище или скулптура? Интериорни идеи вдъхновени от есента
Реални стълбища, дошли от света на креативните фантазии Интериорни приказки от есенната фея Рафтове и отворени шкафове в интериора Идеи за окачен таван в дневната

 

 

» Интериор