Списание Жилища
НОВ БРОЙ

строителни продукти - блокове за зидане

ЗИД И ИЗОЛАЦИЯ В ЕДНО

IZOBETON - блокове за зидане
КВАДРАТЕН МЕТЪР ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩА ЗИДАРИЯ - 20 СМ НА ЦЕНАТА НА 5 СМ ВЪНШНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

В условията на световна икономическа криза и все по-високата цена на енергоносителите, както и намаляването им в световен мащаб, на българския строителен пазар излезе съвсем нов продукт, създаден по революционна технология, съвместяваща изискванията за топло- , звукоизолация и изискванията за земетръсна активност на
региона, в който е разположена нашата страна.

Блоковете за зидане IZOBETON™ са материал от нов тип с коренно различна структура от познатите ни на пазара строителни материали. Продуктът е създаден и патентован в България през 2008 г., но вече е преминал през редица лабораторни изпитания, за което има издадени съответните документи, доказващи качествата и преимуществата му. Самото му производство е локализирано близо до София (с. Горна Малина), базата е съвсем нова, а производствените мощности са проектирани и изработени конкретно за това производство. Продуктът вече е на пазара и редица строителни фирми го използват за новите си обекти.

Какво представлява всъщност IZOBETON ™?

IZOBETON ™ е високотехнологична хомогенна структура от преекспандиран полистирен и циментово мляко, която носи в себе си съвкупност от качества, които останалите материали за зидане не притежават. Основното предназначение на материала е изолация и зид, съчетани в едно. Подходящ е за изграждане на неносеща
външна и вътрешна зидария при високо и ниско строителството на обществени и жилищни сгради, едно- или многофамилни жилища, бизнес центрове, детски градини, болници и други сгради.

Топлоизолационните качества, които притежава материалът, който е с коефициент на топлопроводност = 0,1 W/mK, доказва, че зид с дебелина 20 см съответства на зидария от решетъчна червена тухла червена тухла 25 см + 6 см Стиропор. Това на практика в реалното строителство означава спестяване на труд, материали, операции и време.
Звукоизолационните качества на IZOBETON ™ отговарят на всички съвременни изисквания за шумоизолация на жилищни, административни и обществени сгради. Зидария с този материал с дебелина 20 см, без всякакво покритие или обработка, притежава претеглен индекс на въздушен шум Rw 41 dB.

IZOBETON - блокове за зидане IZOBETON - блокове за зидане

IZOBETON ™ марка D350 е материал с гранична плътност 350 kg/m3 - много важно качество, отличаващо го от останалите материали за зидария. Това означава, че 1m3 IZOBETON ™ тежи не повече от 350 kg. За сравнение, 1 m3 керамични тухли тежи близо 2000 kg.

За сграда, проектирана за изпълнение с IZOBETON ™ марка D350, може да се спести до 30% от стоманобетонната консрукция – все пак за сравнение квадратен метър зидария IZOBETON ™ тежи 70 kg срещу 500 kg за керамичната тухла. Ниската обемна плътност на материала го прави много подходящ за реконструкции и ремонти на стари сгради, надстрояване на надпокривни пространства и за „българското ноу хау” - иззиждане на балкони.

IZOBETON - блокове за зидане IZOBETON - блокове за зидане

Прецизната геометрия на материала води до икономии при полагането на външни и вътрешни мазилки и шпакловки.

IZOBETON ™ е с отлична паропропускливост. Когато не е нарушена от запечатващи покрития, притежава т.нар. ефект на „дишане„ на изградените конструкции, без да позволява отлагане на конденз и задържане на вода.

IZOBETON ™ не се явява като хранителна среда за микроорганизми, гризачи и плесени и не подлежи на гниене.
Материалът е с отлична мразоустойчивост, което гарантира дълъг живот на изградените конструкции. И още нещо много важно – IZOBETON ™ не е хидроскопичен!

Зидането на стени от блокчета IZOBETON ™ е много по-лесно и бързо от традиционното, поради големите размери на блокчетата, ниското им обемно тегло, прецизната им геометрия и отличната им обработваемост.

Чрез всички комплексни качества, които IZOBETON ™ притежава и като характеристики, и като ценова поставеност на пазара, се изявява като наистина революционен продукт, създаден и патентован в България, чието широко приложение ще бъде доказано в съвсем недалечно бъдеще.

www.izobeton.com

строителни продукти - блокове за зидане

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

 

Вижте в голям размер - ЗАВЪРШЕНО С ЛАТЕКС
Монтаж на гипсокартон
под покрива
Оформяне на подпокривни пространства
Моделиране около покривни прозорци
Окачени тавани

 

- Покриви БРАМАК

Неподдържането на покрива прави сградата опасна

 

© 1994 - 2011 jilishta Products. All rights reserved.