ЖИЛИЩА


Архитектурният полет на една къща Ексцентрична къща като за семейство Флинстоун Къща като цвете на плажа
Къща като цвете на плажа Земни къщи в Швейцария

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - архитектура

Модерна, но не минималистична къща в Калифорния

Къща като бягаща морска вълна

Тази страхотна къща е съвсем истинска, а не дело на компютърни програми. Намира се в гр. Венеция, близо до Лос Анжелис, Калифорния. Проектирана е от архитект Anthony Coscia от Coscia Day Architecture and Design.

Къщата с наименование Skywave house е с приблизително 670 кв.м жилищна площ, разпределени на 2 нива. Почти скулптурната й форма се дължи на търсения визуален ефект с бягаща по морската шир вълна, спряла във времето и пространството, което води и до създаването на уникални интериорни пространства.

Приблизително 670 кв.м жилищна  площ, разпределени на 2 нива

Дизайнът на къщата е тясно свързан с традициите на Южна Калифорния, но и с  включване и подчиняване на източната китайска философия на Ин и Ян. За да създаде картина на контраста, архитектът избира цветовата схема черно (Ин) и бяло (Ян). При изграждане на интериора е вложена и новаторска употреба на гранитогрес, имитиращ дърво, постигнато чрез фотографски метод.

Всички помещения реализират идеята за отворени едно към друго и същевременно навън пространства чрез щедрото остъкляване и плъзгащи стъклени врати – сякаш къщата е само архитектурен мост към безкрайното калифорнийско небе.

Всички помещения са отворени едно към друго


При проектиране на къщата са заложени и много “зелени” екологични функции – соларни панели на покрива за получаване на чиста енергия, сензори за дъжд и система за събиране и пречистване на дъждовна вода,  слънчено лъчисто подово отопление на приземния етаж и др..


Съществува мнение, че модерният дизайн се идентифицира с минимализма като стил, но тази къща е абсолютно доказателство, че не само правите строги линии са критерий за модерна архитектура – нестандартните вълнообразни форми и забележителното интериорно решение на Skywave house са отличени с множество заслужени награди.

 


 

Bookmark and Share  

 

Къща над реката
Къща-бижу между небето и земята Къща, през която преминава река

 

 

статии - архитектура

 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

КАМАРА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

 

 

 

 

 

Биокамина - стояща
277,7 лв.

Биокамина - стояща
406,80 лв.

Биокамина - дизайн

Биокамина - окачена на стена
602,00 лв.

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama