ЖИЛИЩА


Градинско барбекю - монолитно Къща над реката
Газовите барбекюта с марка “Broil King”, произведени в Канада Градинско барбекю - монолитно PRIMO Oval са американски барбекюта с овална форма. Газово барбекю:
Broil King – Канада
Модел: Porta Chef Pro

 
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - камини

Градински камини и барбекюта

 

 

 

Камината като алтернативен източник на отопление е доказала своите предимства –  като ефективно, естетично и емоционално присъствие. Факт е, че камините не са вече приоритет на къщите. Много нови и стари апартаменти вече са оборудвани с различни като стил, форми и начин на работа камини.

 

 

 

 


Но що се касае до външните градински камини и барбекюта, те са предназначени и има възможност за тяхното разполагане единствено в дворовете на къщи и вили. Вярно е, че на големи тераси е възможно да се изграждат външни камини и барбекюта, но в условията на големите градове е трудно това да се определи като масова практика.
Външните камини в зависимост от използваните материали и големината си биват най-различни видове и модели.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Те могат да бъдат предназначени само за огнище за скара и грил, както и комбинирани  с пещ.
Вторият вариант има многовековна традиция в България.

 

 

 Изграждането  става по монолитен начин. От особена значимост е, че градинската камина да бъде изпълнена върху твърда основа – обикновено каменна или бетонова плоча. От метал се изработва само скарата, вратичките на пещта, ако има такава, и аксесоарите. Най-общо казано, градинските модели камини и барбекюта са като преносимите модели, но им е добавена стабилна конструкция и комин. Коминът също се изгражда монолитно. Има варианти, при които пещта и откритото огнище се изграждат с общ комин, което определено пести място.  При възможност и достатъчно пространство, пещта се разполага отстрани на огнището и е снабдена с отделен комин.

При изграждането на огнището се спазват най-общите условия при изграждането изобщо на камина.
Основният материал за изграждане на градински камини и барбекюта са огнеупорните тухли. На пазара се предлагат и готови отливки.  

Ако огнището ще се използва единствено за скара, височината на разполагането му трябва да е по-голяма – до 90 см, с цел по-удобното му използване. В случай, че огнището ще се ползва и като камина, то тогава се предпочита наложената стандартна височина от 30-40 см.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Някога, в миналото, се е използвал като изходен материал кал, а днес се работи предимно с шамотни огнеупорни тухли. За да функционира правилно пещта, е необходимо да запазва натрупаната топлина, което се постига с използването на подходящи топлоизолационни материали – като минерална вата, например

При външните открити камини и огнища няма строго разделение на стилове.

Всичко зависи от определеното за целта пространство. Моделите трябва да съответстват и на цялостната концепция на градината.

Обикновено се проектират и изграждат полици и допълнителни работни плотове на различни нива, разположени отстрани и под самото огнище.  Предвижда се почти задължително специална ниша или полица за подреждане на съчки и дървен материал за горене.

Ако въпреки разглеждането на множество каталози и списания, все още не сте открили своя модел за градинска камина или барбекю, която да се превърне в обединяващ център на приятни събирания с гости и приятели, доверете се на специалистите. Все пак, за да получите своята нова  „кухня на открито” е необходимо не само желание и ентусиазъм, но и специализирани съвети и насоки. А инвестицията определено си заслужава.

Материалът е подготвен със съдействието на фирма „Секаста”
www.sekasta.com

 

статии - камини

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Барбекю - цени

Богат избор на барбекюта от магазин Жилища

Почистващ препарат за грил и барбекю, 500 млПочистващ препарат за грил и барбекю, 500 мл

Барбекю в градината

Време е за пикник

Тенти. Сенници. Паравани

Тенти. Сенници

Градински шезлонг

Шезлонг - ложа Neila

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

 

 

 

 

СТРОИТЕЛСТВО НА КЪЩИ Над 150 идейни проекти

Груб строеж на къщи и вили.
Цялостно изграждане. Вертикална планировка. Озеленяване

 

 

 

© 1994 - 2012 jilishta Products. All rights reserved.