ЖИЛИЩА

Списание Жилища
Ново строителство - нови жилища - жилищни комплекси

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ БЛОГ

» ново строителство

Жилищна сграда в гр. Кавала, Гърция

Една различна възможност за жилище в екзотично място, предлагащо неповторими изживявания!

Впечатляващата жилищна сграда е разположена на 3500 кв.м.площ  в район “Перигяли” - най-източната и най-красива част на град Кавала, Гърция.

Само на 40 м от морския брег и живописно красиво малко пристанище, в непосредствена близост до кристално чистите сини води на атрактивно и невероятно романтично крайбрежие, заобиколена от множество рибни таверни, ресторанти и терени за спортни забавления, сградата предлага една неустоима възможност за инвестиция в собствено жилище.

Открояващото се перфектно местоположение и реновирания архитектурен външен вид на облицованата с камък сграда, която съхранява историческия и културния облик на град Кавала,  я превръщат в забележителност на околността и привлича всеки посетител, търсещ впечатления от богатото многостранно наследство на града.

 Архитектурна история на жилищната сграда

Днешната модерна и функционална жилищна сграда е изцяло реновиран наследник на някогашния тютюнев склад “Сапундзис” - значима историческа сграда със забележителни архитектурни характеристики.

Външната зидария е изградена от камък с очевидна естетична стойност, а специфичния архитектурен стил е показателен за историческия момент, през който е построен. Сградата е на 4 етажа, с обща застроена площ от 6 000 кв.м и е подходяща за провеждане на професионални, туристически, културни и алтернативни мероприятия. През 2006 г. сградата е официално обявена за архитектурен паметник Този факт, както и стриктното запазване на историческия й облик и архитектурни характеристики, я превръщат в значима туристическа забележителност, свързана с по-новото културно наследство на гр. Кавала.

Местоположение
Основни характеристики на район “Перигяли” на гр. Кавала, където е разположена жилищната сграда:

- Късо разстояние до центъра на гр. Кавала, обезпечено с редовна автобусна линия.
- Китно малко пристанище на “кланицата”, представляващо един от бисерите на града със специфични живописни характеристики и туристическа инфраструктура, включваща ресторанти, кафетерии, супермаркети и други заведения, разположени пред морските вълни.
- Крайбрежието на Перигяли е с кристално чисти и сини води, подходящи за морски аткрактивни забавления.
- Спортни съоръжения, включващи Националния стадион, покрит плувен басейн и игрищата 5х5
- Болница, бензиностанции, минимаркетите и др., чиста околна среда
- Разстоянието до летището “Мегас Александрос”  в Хрисуполи е на само 20 минути път от центъра на града (около 15 минути от Перигяли). През летния сезон се осъществяват чартърни полети от Европа към голям брой гръцки или чуждестранни дестинации.
- Близост до търговските пристанища на Н. Карвали, Кавала и Перамос, както и малки пристанища за частно ползване на Перигяли.
- Преки морски транспортни връзки с всички острови на Северно Егейско море, както и с по-далечни направления (Пиреа, Крит и др.)

Районът на Перигяли неотдавна е включен в Градоустройствения План на гр. Кавала, което на практика означава значително издигане на района, както в жилищно отношение, така и по отношение на инфраструктурата, което ще издигне още повече цената, функционалността и привлекателността на недвижимите имоти.

Предстоящото жилищно развитие на Перигяли няма да промени открояващото се разположение на сградата, тъй като градоустройствения план  за района запазва характера на  традиционно ниското строителство, забраняващо издигането на многоетажни сгради в града.

 

Туристически перспективи на окръг Кавала

Атрактивното и  възлово географско разположение на окръга, както и околните туристически, стопански и обществени инфраструктури, засилват перспективите в туризма и се превръщат в основен приемник на излишъка на туристическото движение, който се очаква да се получи, както от развиващите се съседни балкански страни, така и от традиционните туристически пазари на западния свят.На окръг Кавала се предоставят значителни туристически възможности и инфраструктури, за морски и планински почивки,  за исторически и културен туризъм. Част от туристическите забележителности на окръга  са археологическата и първохристиянската местност Филипи, старата част на гр. Кавала, венецианската крепост и Камарите, планината Пангео и живописните му села, прекрасните и многочисленни крайбрежни ивици, остров Тасос, красивата река Места с нейната делта и богато поле, исторически манастири и свети места за поклонение, различни културни, научни и исторически мероприятия, както и непреходната  природна красота.

Всички тези данни сочат, че инвестиция в недвижим имот в района на гр. Кавала е една изключителна възможност както за собствено ваканционно жилище, така и за неговото менажиране и оползотворяване от неспрекъснато растящия обем на туристи, решили да се запознаят и насладят на богатото историческо, архитектурно и историческо наследство на град Кавала.

Само  СЕГА  възможност за продажба на 40 апартамента с квадратури от 50 кв.м. до 150 кв.м. на цени от 1500 – 1800 Е/кв.м. Тази цена включва довършителни работи, като се предоставя възможност на клиента да направи избор на цвят на стени, подови настилки, фаянс и санитария в баните и WC.

 

    За контакти и повече информация:

България, гр.София, ул.”Брегалница” №59
„МЕГАДОМ 2000” ООД
Тел. 0899186032
        0889201235
Лице за контакт: Йоана Петрова

Гърция, гр.Кавала
00306944411819
Лице за контакт: Йоаннис Еммануилидис

 www.megadom-2000.com

 

 

 

» ново строителство

 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

Камара на строителите в България
КАМАРА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

MEGADOM 2000
Друг обект

Ново строителство на жилища


 

 

 

 

 

НОВО СТРОИТЕЛСТВО
БОКАР
АГОРА ИН
АТАНЕЛ ИНВЕСТ
МИГ 1991
КИК ДИЗАЙН

 

 

 

© 1994 - 2012 jilishta Products. All rights reserved.

 

Архитектура Архитектурни проекти За банята За кухнята За детската За спалнята Отопление Камини Мебели Интериорни детайли За градината За покрива