ЖИЛИЩА

 
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ
АРХИВ
РЕМОНТИ - ОБЯВИ

строителни продукти - облицовки

 

Вдъхновено от природата!

Изкуствен облицовъчен декоративен камък “Матиос”

Завръщане към естественото и природата е тенденция, залегнала в модните днес архитектурни и интериорни тенденции. Няма по-силни  от естетическа гледна точка от естествените материали за постигане на изключително ефектна фасада на сградата или неподражаем уют в интериорната концепция на помещенията. 

В арсенала от влагани материали на съвременните архитекти и  дизайнери един от яркия и мощен като изразно средство за изграждане и трансформиране на пространството е камъкът.

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат...

Използването му датира от дълбока древност, но и тогава, и днес,  поради високата  стойност, разходи за транспорт и специални умения за монтаж, естественият камък е по възможностите на ограничен кръг от хора.

Облицовъчен изкуствен камък

Изкуственият камък е високотехнологичен продукт, наподобяващ всички видове камък с естествен произход, но с редица значителни предимства като по-ниско тегло, което не натоварва конструкцията на сградата,  значително по-бърз и лесен монтаж, по-лесна поддръжка, достъпна цена и др.

Изкуственият облицовъчен камък предлага огромно разнообразие от  възможностти за уникалното оформление на екстериорни или интериорни пространства, които ще се отличават със своята естетическа красота още от пръв поглед.

На българския пазар от 2004 г. ръчно изработен изкуствен декоративен камък в невероятно широка гама от модели и цветове предлага компанията “Матиос” АД – дъщерна фирма на  “ОГНЕУПОРИ МАТИОС “АД, Гърция, която е основана през 1880 г. и вече трети век успешно развива своята дейност.

Притежавайки вече над 120-годишна традиция в промишлените и строителни материали, в изграждането на огнеупорни и киселинноустойчиви съоръжения, днес компанията е една от най-големите производителки, търговски и строителни предприятия за своята сфера и уникална по мащаб за цяла Гърция.

Благодарение на постоянното търсене в сферата на проучванията и развитието на нови продукти и иновации в производството, специализираното обучение на персонала, с производствената си динамичност и вижданията за по-нататъшен растеж и модернизация, компанията се стреми да бъде сред най-силните в Европа, а продуктите й се изнасят в 47 държави по целия свят.

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат...

“МАТИОС” АД произвежда и предлага  в България над  150 различни цвята и вида облицовъчен изкуствен камък,  имитиращ естествен камък, добиван от различни точки на света. Производството е централизирано в новата собствената фабрика на фирмата в гр. Дупница.

Декоративните камъни “Матиос” се изработват ръчно от бетон, а при производството им се вграждат метео- и хидроустойчиви компоненти, което прави продуктите по-леки. Цветовете на камъните са изключително дълготрайни и устойчиви на всякакви атмосферни условия и не се променят с годините.

Камъните се монтират изключително лесно, защото от обратната им страна са специално награпавени с цел бързо и ефективно залепване. Лепят се само със специално ФЛЕКС лепило, което също се предлага в шоу-рума.

Могат да се инсталират направо върху твърди повърхности (бетон, тухла), а върху меки  (изолация), предварително се полага метална мрежа, която трябва да мине през меката повърхност и да стигне до твърда основа. Изкуствените камъни нямат никаква фира и след полагането им не остават отпадъчни продукти.

Вижте всички модели на декоративните облицовъчни камъни в електронен магазин - shop.jilishta.com


Стъклени тухли - вижте тук »...

В шоу-рума на “Матиос” АД се предлагат още и италиански стъклени тухли на компанията ФИДЕНЦА - съвремен строителен елемент с разнообразно архитектурно приложение. Те съставляват дял от модерното строителство при декорирането на всяко помещение, допринасяйки чрез светлина, цвят и стил.

Стъклените тухли са с гладка или вълнообразна повърхност, матови и прозрачни, в богата цветова гама, придавайки на всяко помещени изтънчена елегантност и мека светлина, обединявайки красотата с функционалността.

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат...


Биокамини - вижте тук »»»

Камини на биоетанол

Камини на пелети и дърва


 

 

 

строителни продукти - облицовки

 

 

 

 

 

 

Вижте всички модели на декоративните облицовъчни камъни в електронен магазин - shop.jilishta.com

SIERRA - изкуствен декоративен камък.

Red Tarnished - тухлички - MASTERBRICK

Декоративни тухлички

Gold  - кашон (плочи) 0.65 кв.м

Декоративен камък - HIGHLAND
Предлага се в 7 цвята

Highland Blend - Gold - декоративен облицовъчен камък

Декоративният облицовъчен камък -серия HIGHLAND BLEND се предлага в 6 цвята

Alamo Champagne - декоративен облицовъчен камък

ALAMO - декоративен изкуствен камък; 
Предлага се в 2 цвята

Amber - декоративен камък

ALTAIA - декоративен облицовъчен камък

Isola Champagne

Izola - Декоративен камък
Предлага се в 7 цвята

Cordillera - декоративен облицовъчен камък

Cordillera - изкуствен декоративен облицовъчен камък

BRETAGNE- Rusty- декоративен  камък

Bretagne - изкуствен декоративен облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
     
  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

 

Оформяне на подпокривни пространства. Вижте в голям размер - ЗАВЪРШЕНО С ЛАТЕКС

Монтаж на гипсокартон под покрива. Полагане на покривна топлоизолация
 
Оформяне на подпокривни пространства
Моделиране около покривни прозорци
Окачени тавани