НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ
АРХИВ  
НОВ БРОЙ ПРОЕКТИ НА КЪЩИ / РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ, ФАСАДИ/

» Статии » Интериор

Щори и завеси – ключов елемент от интериорната декорация

Технологичните постижения и модерните дизайнерски решения превръщат щорите и завесите в ключова част от декорацията. Те предпазват личното пространство, придават оттенък на преминаващата светлина, регулират температурата и акцентират върху стила на мястото, в което се намират.

Щори и завеси

Създадени първоначално, за да отделят помещенията отвътре и да ги предпазват от външни погледи и климатични условия, постепенно еволюцията на дизайна и приложението на новите технологии им позволява да изпълняват и други функции. В действителност щорите и завесите са много повече от  „облекло” на прозорците. Дори, ако се подберат добре, могат да прикрият структурни дефекти като наклон на тавана или да създадат усещане за свобода и простор в жилището чрез съответните механизми, които имат и декоративен вид. Всичко това е възможно благодарение на съвременните технологии и богатото разнообразие от декоративни корнизи в различни размери, форми и цветове, предлагани на българския пазар.

Сред използваните материи се наблюдават забележителни разработки. Между познатите и най-употребявани (кадифе, жакард, шантунг), се предлагат и двулицеви, които позволяват разнообразни съчетания с декоративни въженца и метални гривни за прихващане. Въпреки това повече напредък в разработването на щори и завеси се забелязва при моделите, които не изискват употребата на много плат и заради хоризонтално сгъваемата система подхождат повече на малки помещения. Използват се предимно материи, устойчиви на климатичните условия. По-плътните или по- прозрачни тъкани пък определят степента на светлината в помещенията.

Технологичната част от своя страна е основното звено в новите тенденции за щори и завеси. При щорите подчертано е предпочитанието към специални материали, чието основно свойство е да изолират шума и предпазват от студ или топлина. Все повече навлизат и материи, продукт на високите технологии, които предпазват мебелите от ултравиолетовите лъчи. При завесите се налагат материали с противопожарни свойства, които ограничават разпростаранението на огън. При цветовете и десените няма никакво ограничение - според отделните предпочитания те контрастират или хармонират на цялостния интериор.

 Щори от алуминий

Тяхното естетическо изобилие не се ограничава само в обществените зони. Щорите от алуминий, както и дървените, придават елегантност на кухненските помещения.

Навиващите се щори тип пано са идеални за помещения като всекидневна и трапезария – придават перфектна завършеност


Нищо не превъзхожда качеството на дървото

Нищо не превъзхожда качеството на дървото. Както при подовите настилки, мебелите и други изделия от дърво, то има свойството да вдъхва спокойствие, ведрина и елегантност във всяко пространство. Ефектът на дървото върху прозорците е впечатляващ.

 

» Статии » Интериор

 

 

 

ЩОРИТЕ - КОМФОРТ И ЕСТЕТИКА
ЩОРИТЕ - КОМФОРТ И ЕСТЕТИКА

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama