ЖИЛИЩА


Павета
“Направи си сам: покрив”с керемиди от ТЕХНОСИМ - ЧАСТ І “Направи си сам: покрив”с керемиди от ТЕХНОСИМ - ЧАСТ ІІ Предимства и характеристики на вибропресованите бетонови настилки 

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

строителни продукти - Бетонови изделия

И градът ни стана още по-красив...

Продукти на Техносим преобразяват емблематични части на София

“Расте, но не старее!” Да, такъв е девизът на нашата столица, но с нескрита гордост можем да потвърдим, че в последните години той придобива все по-актуално звучене. Нови сгради с футуристичен дизайн стават вече настоящите му емблеми, но с голяма обич и привързаност всички жители и гости на София се отнасят към конкретни места в града ни, чието наименование значи “мъдрост”!

И в този контекст не можем да не обърнем внимание как знаменателни обществени пространства – улици и площади, вече имат съвсем различен от допреди 2-3 години облик! Минавали ли сте скоро покрай Алма Матер или Националната  библиотека, по “Мария Луиза” или малките “5 кьошета”? Със сигурност тогава разбирате какво имаме предвид, но не можем да не подчертаем, че този нов и приветлив облик на тези и още редица ключови места в столицата, се дължи на  напълно преобразени тротоарни площи, реализирани с продуктите на Техносим.

Но тъй като особено обичаме добрите новини, ще се спрем по-детайлно на част от референтните обекти на българската компания, изпълнени през изминалите 2011-та и 2012-та г., както и на мащабните инфраструктурни проекти, които ще бъдат завършени през настоящата 2013 г.

Повечето от обектите са с голяма обществена значимост, свързани са с благоустройството и инфраструктурна реконструкция на столичния град  и именно тях бихме искали да презентираме с настоящата статия.

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат¬

бул. „Цар Освободител”, СУ „Климент Охридски” и Националната Библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”

Един от големите инфраструктурни обекти, завършен предходните години, който е дело на арх. Станислав Константинов.

Проектът включва цялостно обновяване на вертикалната планировка и благоустрояване на пространството - превръщането му в пешеходна зона, без трамвайни линии, с много места за почивки, площад точно до централния вход на университета, озеленяване и ефектно алейно осветление. Проектът е свързан с отварянето на метростанцията в района.

При изпълнението му са използвани най-популярните продукти за градска пешеходна инфраструктура - вибропресовани бетонови павета 2Т на 6 см. Освен тях са вложени и част от оригиналните гранитни павета, за да има препратка към предишното оформление на обекта.


ЦУМ, Метростанция „Сердика”, бул. „Княгиня Мария Луиза” и Централна Автогара София

Цялостното обновяване на вертикалната планировка около ЦУМ също е свързано с отварянето на метростанцията в района.

При изпълнението на обекта се търси връзка със символа на реконструираната зона, а именно - жълтите павета. В проекта са вложени жълти бетонови вибропресовани павета Домино, на фирма Техносим.

При изпълнението на вертикалната планировка на бул. „Кн. Мария Луиза” и около автогарата, използваният продукт е също паве Домино, но в сив и червен цвят. По реконструирания тротоар преминава и част от трасето на велоалея, свързваща северните квартали на града с централната част.


Бул. „Ломско шосе” и Метростанция „Ломско шосе”

Бул. „Ломско шосе” промени облика си в следствие на прокарването на трасето на втория метродиаметър.

При изпълнението на обекта тротоарната настилка беше подменена с вибропресован паваж Вълна на фирма Техносим в два цвята- жълт и червен.

Използвани са и тактилни плочи Оптик 30, за да бъде булевардът 100% достъпен за хора с увреждания и майки с колички.

 


Бул. „Иван Евстатиев Гешов” и естакадата към него

При изпълнението на този обект, фирма Балканстрой АД използва вибропресован паваж Рубик и Домино на фирма Техносим в два цвята - сив и червен. Фирмата изгради и велоалея със същия паваж в червен цвят -за визуално разграничаване от пешеходна зона.


Софийска централна градска част: ул. „Хан Крум”, „Неофит Рилски”, „6-ти Септември”, „Цар Иван Шишман”, „Цар Иван Асен II”

През последните две години редица малки, но много знакови улици в централната градска част на столицата също бяха ремонтирани.

През 2012 г. финализира ремонта на улиците, оформящи така наречените „Малки пет кьошета”. Дейностите по ремонта на ул. „Цар Иван Асен II” в София приключиха наскоро, а по ул. „Иван Шишман” все ще се работи. Фирмата изпълнител на обектите - Трейс Роудс, използва добре познатите продукти за градска среда на фирма Техносим - паве 2Т на 6 см, както и бордюрите С18 и С16, за подмяна на тротоарите.

Спазени са изискванията и на Наредбата за достъпна среда - на всички зони, в които се сменя вида на движение от пешеходно на автомобилно, са положени тактилни плочи Техносим, за ориентир на хората с увредено зрение. Улиците са запазили автентичната си атмосфера, но в допълнение са много по-благоустроени и удобни.


Проектът е изпълнен по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Изпълнител е Консорциум „Главболгарстрой – Южна дъга”.

По проекта са извършени следните дейности: изграждане на пътен възел и нов булевард „Климент Охридски“ с дължина 850 м; построяване на мост-естакада по основното трасе с дължина 358 м и 14 отвора; изграждане на южно и северно директно трасе с обща широчина на двете пътни платна 30 м, включваща тротоари, разделителна ивица и пътни платна с широчина по 10.50 м, в които са развити 3 активни ленти за движение; изграждане на южен и северен локал с 2 активни ленти за движение и тротоари, улично осветление и др. За изпълнението на тези дейности са използвани вибропресовани продукти за инфраструктура на фирма Техносим - тротоарна плоча Оптик40/5, бордюри и пътна ивица.

Двете големи съоръжения, част от конструкцията са направени с подпорни армонасипни стени, за изграждането, на които е използван сегментен блок, отново произведен от фирма Техносим. Този продукт до момента е използван успешно при изграждането на самия Околовръстен път. Изпълнителите предпочитат употребата му, защото технологията е нова и спрямо конвенционалните стоманобетонови или бетонови подпорни стени, е технически, икономически и не на последно място естетически и архитектурно издържана.

Пътен възел „Св. Климент Охридски” и Околовръстен път - Южна дъга

През 2012г. завърши изграждането на бул. „Климент Охридски“ в столицата, който е последният участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път.


Бул. „Андрей Сахаров”, метростанции „Младост 3” и „Г.М. Димитров”

Използваната настилка за бул." А. Сахаров" и прилежащата метростанция Младост 3 са вибропресовани бетонови паважи 2Т в сиво с малки акценти в червено.

При метростанцията на бул. Г.М. Димитров използваният паваж е Домино в сив,о също с малки акценти в жълто.


Bulgaria mall, “the Needle”, Sopharma Towers

Три частни обекта с обществена функция, чиято вертикална планировка беше изпълнена с продукти на Техносим- паве Домино, Рубик и Оптик 20 в интересни комбинации.

 

 

 ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: www.technocim.com

 

 

 

 

 

 

 

строителни продукти - Бетонови изделия

 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

 

 

ПОКРИВНА СИСТЕМА ТЕХНОСИМ - ПРОБЛЕМИ ПРИ СКАТНИТЕ ПОКРИВИ
 

 

Цената на покрива

 ЦЕНАТА НА ПОКРИВА

Предимствата и недостатъците на предлаганите на пазара материали за покриване на скатни покриви

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво и унищожаване на дървояди -
/задължително при дървени покривни конструкции/ цените вижте от тук...

Препарат за защита от дървояди

Препарат за унищожаване на дървояди - 5 л концентрат се обработват 165-250 кв.м

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво в ектериор
цените вижте от тук...

 

Покривни прозорци - размери и цени

ИЗБЕРЕТЕ ВИД И РАЗМЕР

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama