ЖИЛИЩА

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вижте керемиди и павета...
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

за градината - бетонови настилки

 

Настилки за градината от Техносим

Настилките се възприемат като важен компонент, създаващ по-благоприятни условия за пребиваването на човека в града и за нормалното извършване на ежедневните му дейности. Освен това благоустройствено и екологично качество, като елемент на предметната градска среда, те имат естетическо и художествено значение, защото обогатяват пространството.

Поради това изборът на настилка винаги се е свързвал не само с възможността й да осигурява подходяща повърхност, издържаща на различните климатични влияния и съобразена с различни натоварвания, но и с възможността й да създава завършена и цялостна визия, уют и наслада за окото.

Вибропресованите бетонови настилки Техносим
Видовете настилки са много и изборът на коя точно да се спрем, зависи от много фактори. 

На първо място от значение е предназначението на съответната територия и предвиденото натоварване. За пътища, магистрали, индустриални помещения и др. подобни територии се използват асфалт, специфични саморазливни настилки и други материали. Но за градина, тротоари, алеи, детски площадки, подходи към гаражи, пространства около къщи и кооперации, велоалеи и други подобни територии, предпочитан материал е вибропресования бетон.

Употребата на този вид настилка е свързана с по-малка инвестиция, като същевременно не се прави компромис с качество и устойчивост.Вибропресованите настилки, които предлага Техносим са произведени от качествени инертни материали и свързващи вещества от софийския регион. За подсилване на качествата и подобряване на характеристиките им се използват различни пластификатори и химически добавки. Продукцията на Техносим се произвежда съобразно изискванията на европейските продуктови стандарти, хармонизирани с българското законодателство. Продуктите са тествани в сертифицирани лаборатории, деклариращи съответстието им със стандартите БДС EN 1338/ 1339/ 1340.

За вашата градина - Вибропресованите бетонови настилки Техносим

Когато става въпрос за пешеходното пространство около дома или алеите, които свързват различните зони в градината, предпочитан материал е този, който не само гарантира устойчивост във времето, но и създава усещане за уют, топлина и изразява личното светоусещане и разбиране за баланс, хармония и творчество.

Вибропресованият бетон удовлетворява тези изисквания поради факта, че притежава характеристиките на естествените материали, не само като издръжливост във времето, но и визуално имитира вида им. Като продукт, произведен посредством съвременни технологии, има и допълнителни плюсове- подобрени технически и естетически характеристики, възможности за допълнително оцветяване,  различни повърхности,  улеснено полагане и т.н.

Не на последно място  тук се нарежда и по-добрата цена и допълнителните технически консултации и услуги, които предлагаме заедно с материала.Важни блогоустройствени и екологични ПРЕДИМСТВА на вибропресованите настилки Техносим

 • Полагат се лесно - идеалната им геометрия е предпоставка за точно и бързо напасване на продуктите при полагане;
 • Дълготрайни са - достигнали са максимална якост още в производствената база;
 • Не променят релефа си;
 • Износоустойчиви са и не се изтриват;
 • Издържат на повече цикли замръзване-топене, което е един от най-големите проблеми при другият вид бетонови настилки, тези от пластичен бетон;
 • Не се нагряват при висока температура, както се случва с асфалтовите и други подобни настилки, освен това, пропускайки вода към долните земни пластове през сухата фуга и дренажния слой, осигуряват благоприятен водно-въздушен режим не само за растенията, но и за хората;
 • Не увреждат безвъзвратно почвата и създават условия за подхранване на подпочвените води, отново благодарение на сухата фуга, пясъчното легло и дренажния слой от трошен камък;
 • Могат да се пренареждат, при отстраняване на проблеми на подземната инфраструктура и други ремонтни работи, като след отстраняване на проблема, ремонтираните участъци трудно се различават от останалата настилка;
 • Създават добро сцепление и не предизвикват пързаляне на движещите се хора и автомобили.

Важни естетически и дизайнерски  ПРЕДИМСТВА на вибропресованите настилки Техносим

 • Разнообразни форми, височини и размери;
 • Модулни размери, благодарение на което продуктите могат да се редят в разнообразни комбинации не само по цвят, но и по форма;
 • Възможно е оцветяване на горния слой с различни пигменти;
 • Възможно е повърхностния слой да бъде от кварцов пясък, което е гаранция не само за качество, но и за идеална визия на продукта;
 • Възможно е повърхностният слой да бъде от  различни по размер фракции, което създава ефектна повърхностна структура, придава неповторим и естествен вид на вибропресованите продукти, прави ги подходящо дизайнерско решение за градини, алеи в паркове, площадни и пешеходни  пространства;
 • Възможно е създаване на разнообразни декоративни повърхности, много повече, отколкото предоставят естествените материали;
 • Запазва се цялостта на повърхностния слой поради това, че не се задържа вода над допустимото за бетона количество, благодарение на което не се руши продукта при различни климатични условия - сняг, лед и големи количества валежи;
 • Създаване на уникална градска среда.

                       
Технически консултации, модели на подреждане на настилките , проектиране и визуализиране
Автоматизирано производство от такъв мащаб, каквото е производството на Техносим, предполага предлагането не само на продукт, а на продукти в системи и цялостни решения  - павета и тротоарни плочи, заедно с бордюри и улеи за отводняване.

Така се гарантира цялостно и качествено завършване на всеки обект. Организационната структура, от своя страна, изисква наличието на технически консултанти, които да дават решения за всеки индивидуален проект, продукт и аксесоар от системата, както и  количествени сметки, идейни проекти, указания за полагане и детайли.


Изскванията на всеки клиент са специфични и  за постигането на удовлетворяващ краен резултат е необходима ясна и цялостна концепция. Поради тази причина, при проектиране и визуализиране на проекти за настилка, ние работим заедно с клиента във всеки един етап, до достигане на крайния желан резултат.

Изборът и подредбата на продуктите и оформянето на цялостния проект зависи от много фактори, един от които е вида на територията и предназначението й. Фактори също така са архитектураният проект на сградата, съществуващата или предвидена растителност, както и желанието на клиента за създаване на определени тематични кътове, зони и други акценти в градината, подчертани чрез дизайна на настилката.

Визуализирането на нашите идеи улеснява клиента в крайния избор на проект за настилка. Освен визуална представа, той получава и конкретни технически изчисления, количествени сметки, метод на полагане и важни препоръки от нашите специалисти за материалите, които са вложени, за модела на подреждане и цветовете, които са избрани и т.н.
Ние не пропускаме дребните детайли, които могат да съсипят крайния резултат:

 • Предложението за настилка не противоречи стилово на архитектурния проект и идеята, която е вложена в него, а го допълва и дорисува.
 • Цветовото съчетание на настилката, фасадата на сградата и други елементи в градината,  е хармонично, така че не допуска цветовете на настилката да „убиват” цветността на растителността в градината.
 • Преложението е съобразено с функционалността на градината, отчита нуждите на всички, които я ползват, така че да са максимално улеснени.  

 

Технология на полагане

Вибропресованите бетонови настилки на Техносим се опаковат на европалети. Това улеснява не само транспортирането и съхранението им, но и използването на специални механизирани машини за полагане.
За да се гарантира качеството на положената настилка и дълготрайността й, се препоръчва полагане върху пясъчно легло. Етапите преминават през предварително подготвяне на терена със задължително подравняване и трамбоване, полагане на бордюри, слой от трошен камък за дренаж - твърда основа и посипка с фин пясък за пясъчно легло. За гарантиране на равномерност на настилката изравняването става на самия терен, а не посредством пясъчното легло или дренажния слой. В противен случай настилката става неравномерна и е възможно разместване на вибропресованите продукти.

Иновативен продукт

Големите възможности и предимства на бетоновите настилки Техносим, ниските разходи за труд при монтажа и демонтажа им, високите якостни качества и отличните екологични параметри, широкият спектър на приложение, както и забележителните естетически достойнства, нареждат този вид настилки сред най-перспективните строителни продукти, произвеждани у нас.

 

 

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ - www.technocim.com

 

 

за градината - бетонови настилки

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Вижте в голям размер - ЗАВЪРШЕНО С ЛАТЕКС
Монтаж на гипсокартон
под покрива
Оформяне на подпокривни пространства
Моделиране около покривни прозорци
Окачени тавани

 

 

 

 

 

ПОКРИВНА СИСТЕМА ТЕХНОСИМ - ПРОБЛЕМИ ПРИ СКАТНИТЕ ПОКРИВИ
 

 

© 1994 - 2012 jilishta Products. All rights reserved.