ЖИЛИЩА
    СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

строителни продукти

                       

Лаборатория YTONG развенча широко разпространени митове  

Какви са истинските качества на клетъчния бетон?

 На среща с медиите на 17.02. под надслов Лаборатория YTONG експерти от производителя на клетъчен бетон у нас КСЕЛА България, както и независими специалисти с помощта на най-съвременна измерителна техника демонстрираха качествата на енергийноефективния строителен материал, опровергавайки някои митове около него. Като нещо ново, YTONG понякога среща отпор в инерционното мислене на строители и потребители, които трудно приемат съвременните продукти.

Ето три мита, които Лаборатория YTONG опроверга недвусмислено:

Радиационно измерване

Топлоприемане

 

 

Мит: YTONG поемал вода

Факт: Клетъчният бетон YTONG поема много по-бавно вода от всички масово използвани строителни материали. В Лаборатория YTONG за около 20 мин. блокче клетъчен бетон бе поставен във вода заедно със стандартна керамична тухла. Експериментът недвусмислено показа, че въпреки порьозната си структура, YTONG поглъща видимо по-малко влага от класическата тухла.

Мит: YTONG бил радиоактивен

Факт: Специалисти от лаборатория «Диал» ЕООД в гр. Бухово измериха  естествената радиация в помещението, където се състоя Лаборатория YTONG, а след това и в блокчета YTONG. В блокчетата измерителните уреди отчетоха радиация, по-ниска отколкото естествения фон в помещението и в пъти по-ниска от нормите в България.

Мит: YTONG се нуждаел от допълнителна топлоизолация

Факт: Беше проведен сравнителен експеримент с клетъчен бетон и висок клас керамични тухли, който доказа превъзходството на YTONG като материалът с най-ниска топлопроводност от всички зидарски материали. Специалисти от фирма “Хексагон билд” проследиха опита с термокамера и доказаха отличната топлоизолационна способност на YTONG.

 

 

Приложение на клетъчния бетон
YTONG е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради.  Поради изключително добрата си топлоизолация има широко приложение за изграждането на външни стени. Използва се и за вътрешни преградни стени. Поради своята лекота, лесна обработваемост и точни размери YTONG е незаменим при ремонти и саниране на жилища.

YTONG в България
Производство на YTONG в България започва през 1994 г. Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. YTONG се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, вар, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. YTONG е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради.

Xella International GmbH е една от най-големите компании за строителни материали на немския и европейския пазар със седалище в Дуисбург, Германия. За нея работят около 7 900 работници и служители в над 30 страни. Освен фабриките в Европа, Xella разполага с големи производствени мощности за YTONG в Мексико, Чили, Русия, САЩ и Китай.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

строителни продукти

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Bramac

 

© 1994 - 2011 jilishta Products. All rights reserved.

 

Архитектура Архитектурни проекти За банята За кухнята За детската За спалнята Отопление Камини Мебели Интериорни детайли За градината