ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - архитектура

Екзотична резиденция в Сингапур

Къща в Сингапур

Тази къща, наподобяваща с архитектурата си силует на риба, е проектирана от студио Guz Аrchitects и се намира в Сингапур. Основната идея на архитектите е тази екзотична сграда да осигурява тясно взаимодействие с природата като цяло и в частност с околния пейзаж.

Къщата-риба е модерен вариант на типичното тропическо бунгало и чрез архитектурния си прочит е напълно интегрирана в околната среда и климат.

Преобладаващите открити пространства и панорамни остъкления стимулират естествената вентилация и осигуряват безпрепятствена гледка към морето.

Една от забележителностите на сградата, допринесли за получаването на наименованието й, е устременият напред и изнесен над басейна във вътрешния двор  корпус – отстрани скосеният силует напомня остроноса рибна фигура.

Тук, на същинското второ ниво е предвидена да бъде разположена дневната зона, а непосредствено под това ниво е организиран кът за отдих край басейна.  

Извитите форми на покрива наподобяват люспи на риба

Друга заслуга за асоциацията с водните обитатели внушават извитите форми на покрива, който не е плътен, а се състои от отделни наслагани части,  наподобяващи с формата си морски вълни от една страна, а от друга – формата на гмуркаща се риба.

За това възприятие допринася и частичното покритие с фотоволтаични панели, които заради специфичната си  визия напомнят рибешки люспи. Чрез тези панели се осигурява достатъчно енергия за дома, а на останалите част от покривното покритие е изграден „зелен” покрив – градина, предлагаща още допълнително  пространство за отдих.

Разкошният басейн, в който като че ли е уловена в капан частица от същинското море, е заобиколен от богата естествена и декоративна растителност.

Цялостната архитектурна визия и структура на къщата впечатляват с нестандартната си концепция, довела до успешното вписване на сградата в околния пейзаж, което, благодарение на таланта на архитектите, не става за сметка на функционалността й.

 

http://www.guzarchitects.com

 


Bookmark and Share  

статии - архитектура

 
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО

 

Импрегнатори за дървесина
Bramac

 

СТРОИТЕЛСТВО НА КЪЩИ Над 150 идейни проекти

Груб строеж на къщи и вили.
Цялостно изграждане. Вертикална планировка. Озеленяване

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama