ЖИЛИЩА


Къща над реката
Къща-бижу между небето и земята Къща, през която преминава река

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - архитектура

Съвременна градска къща в Бразилия

Пъстро многообразие  от интересни форми, включително повлияни и от образци на <br />
европейската архитектура

Архитектурно студио -Affonso Risi Architect - ЗП -281 кв.м

Тази невероятно очарователна градска къща се намира в Сао Пауло - Бразилия. Градът, намиращ се на 400 км от Рио де Жанейро, е с население от около 18 милиона и често е определян като най-богатия град в Бразилия. В него са разположени основните финансови институции на Бразилия и Южна Америка, включително и Фондовата борса. Поради тези причини градът е считан за  най-динамичния финансов и търговски център в страната.

Пъстро многообразие  от интересни форми, включително повлияни и от образци на европейската архитектура,  определят съвременния архитектурен облик на Сан Пауло.

Точно  такова съвременно архитектурно решение е градската къща, която ви представяме. При нейното проектиране стремежът на архитектите е бил да интегрират сградата сред характерните природни дадености на района като използват максимално  денивелацията на терена. Като краен резултат сградата визуално сякаш  е “кацнала” на върха на хълма.

Изглед към градината


Геометричните параметри на къщата са ширина 9м и дължина 50м.

Приземният етаж е на 1м над уличното ниво. От тук е основния подход към къщата, гараж и малко студио.На същото ниво е развито едно интересно хрумване - малък басейн, в който плуват истински риби, а над него започва бетонова стълба, която отвежда до горното ниво.

Елегантен, съвременен, изчистен интериор

На същинския жилищен етаж архитектът разпределя пространството в различни помещения с всички възможни удобства, за които човек може да се сети – кухня, дневна с трапезария, 3 спални с бани, кабинет, както и достъп до верандата пред къщата.

Кухня

Работния кабинет, както и едната спалня, имат директен излаз към градината. Над спалните помещения, на частично плоския покрив, където е проектирана обширна тераса,  е организиран кът за отдих, където собствениците съвсем необезпокоявани от околните да се наслаждават на слънчевите лъчи в естествен солариум.

Кабинет Кабинет

Ефектният малък вътрешен басейн е проектиран не само с декоративна цел, а и за да се балансира силното преобладаване на надлъжната над напречната част на къщата.

Ефектният малък вътрешен басейн

Чрез този подход се постига и визуалното разделяне на сградата на два обема – студиото на приземния етаж и останалите помещения на горния.

Стълбата е част от този замисъл - освен красив и ефектен акцент в помещението, тя също символично разделя сградата на две жилищни тела. В интериорната концепция преобладава бялото като фон на цветовото решение, но хармонично констрастиращо с ярко  червено и жълто в различни елементи и детайли от обзавеждането. Това цветово предпочитание не само визуално  увеличава пространството, но и допринася за оптическата интеграция на жилищния интериор към  околния пейзаж.

Като цяло къщата изглежда по-внушителна от действителните си размери – резултат от умелата преценка и работа на архитектите, открили най-добрият вариант за съчетаване на впечатляващо архитектурно решение и максимален комфорт на обитаване.

 

www.affonsorisi.com.br

Bookmark and Share  

 

Архитектурният полет на една къща Ексцентрична къща като за семейство Флинстоун Къща като цвете на плажа
Къща като цвете на плажа Земни къщи в Швейцария

 

статии - архитектура

 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

КАМАРА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama