ЖИЛИЩА

АрхитектураАрхитектурни проекти


Яба, даба, дуууу...Уилма, къде си?”

Ексцентрична къща като за  семейство Флинстоун

Ако симпатичното семейство Флинстоун, очаровало милиони почитатели по целия свят, можеше да избира къде да живее, вероятно би предпочело тази къща в Малибу вместо своята в Бедрок!

И макар къщата да изглежда като декор от прословутия филм, тя всъщност си е съвсем истинска, намира се в Малибу и е собственост на американския продуцент, водещ и сценарист Дик Кларк. Общата площ на целия имот, в който е разположена къщата, е 93 дка.

Колкото и да очакваме да чуем емблематичното “Яба, даба, дуууу...” от върха на планината, където къщата е “кацнала”, едва ли ще се случи наистина.

От пръв поглед архитектурата на сградата излъчва визуалното внушение, че къщата е изваяна в масивна скала. В действителност не е така, но усещането се подсилва и от вътрешното оформление, досущ напомнящо пещера, но не от каменната ера, а убежище от 21 век.

Макар таваните да изглеждат ниски, всъщност помещенията са повече от просторни, а големите кръгли и полукръгли прозорци откриват гледка на 360 градуса към околността – прекрасна панорама към Тихия океан, Шенелските острови, планината Boney и долината Serrano.

Всяка стая “улавя” чрез обектива на прозорците си различен кадър от защеметяващата гледка.

Интерирното решение в стила на филмовата каменна ера е в пряка връзка с красотата на реалния екстериор.

Изключителното жилище разполага с просторна дневна зона,  една спалня и две бани. В пещерния хол е изграден уютен кът за отдих край горяща на дърва камина, а  дори телевизорът е поставен в ниша в скалната стена.

В кухнята сякаш  времето си е направило шега като е размило границите си между каменната ера и свръхмодерното съвремие.

И вероятно никак не бихме се изненадали, ако на удобните дивани в хола дреме Фред, а Уилма забърква вкуснотии в кухнята, очаквайки Барни и Бети за вечеря.

Само се чудим къде се е скрил Дино – може би някъде в конюшнята или се къпе в басейна, които са изградени край къщата?!

Този невероятен отвън и уникален отвътре дом е обявен за продажба от своя собственик с начална цена  3.5 милиона долара. Какво ще кажете, направо... яба, даба, дуууу!!!

Снимки: Everett Fenton Gidley


 

 

Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

 

  


Архитектурният полет на една къща Къща с френски чар в Тексас
Къща със спираща дъха панорама Дървена къща в гората
Баланс между форма и функция

 

Архитектура 

© 1994 - 2019 jilishta Products. All rights reserved. Reklama