ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

интериор

Да седнем на ВИСОКО

Бар-столчета и табуретки – приятно и функционално допълнение в интериора на дома

 

На високото столче край плота на домашния бар

Лятна вечер, широко отворени прозорци, залезът на слънцето все още омагьосва с вълшебните си отблясъци, с чаша студена напитка, небрежно отпуснати на високото столче край плота на домашния бар, блажено се наслаждаваме на миговете на отмора......

Да, вярно е, че магията на тия спокойни мигове не би била пълна без асоциацията с някое модерно заведение, ако липсваше високото столче – мебел, натоварена с много приятното задължение да ни предразполага към спокоен мързел и съзерцание.

Високите, популярни като бар-столчета и табуретки, са едно приятно и много практично допълнение към обзавеждането на жилището. Ненатрапчиви и семпли по форма или със смел и авангарден дизайн – тези мебели изненадват с напълно новия си имидж и обогатени функции. Традиционните форми и шаблони постепенно се разкрепостяват, позволени са вече всякакви експерименти, но задължително съобразени с характера на интериора, за който са предназначени.

Дизайнерските изпълнения печелят с изискан стил и особен почерк

Макар че дизайнерските изпълнения печелят с изискан стил и особен почерк, в по-масовото производство формата непременно е подчинена на удобството и функцията. Тялото трябва да се чувства наистина комфортно. Високите бар-столчета са предназначени предимно за сядане, а също и за удобното поставяне на краката.

Височината им се определя от конкретната функция и предназначение, а теглото им е също особено важно – необходимо е тези мебели да са лесно преносими, тъй като често сменят местоположението си в зависимост от отредената им в даден момент роля.
Допълнително удобство при този тип мебели – високи табуретки и столчета, създават и колелцата, които ги правят особено мобилни и пректични. 

Въпреки голямото разнообразие от материали, от които се произвеждат този тип мебели, производителите се стараят да предложат варианти, които много лесно се почистват. Предпочитат се естествени кожи и текстил, но пластмасата също не е изцяло пренебрегната. Наред с традиционните дървесини все по-често се предлагат модели и от  екзотичните видове като ратан и тик.

В дневната, трапезарията и дори в градината,
бар-столчетата  уверено заявявиха и постоянно утвърждават необходимото си присъствие.

 


 

 

Bookmark and Share  

 

 

интериор

 

 
 
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
     
  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 


 
© 1994 - 2020 jilishta Products. All rights reserved. Reklama