ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

За покрива

НОВАТА КЕРЕМИДА ОНДУВИЛА 3D:
СЪЧЕТАНИЕ НА ТЕХНОЛОГИЯ И ТРАДИЦИЯ

Керемидите „Ондувила” са продукт, който е добре познат на българския пазар.

Макар, че се предлагат само от 2008 г., те успяха да завоюват позиции и да се превърнат в предпочитан материал за крайните клиенти и за специалистите.

„Ондувила” е резултат от непрекъснатия иновационен стремеж на фирма ОНДУЛИН.

В този продукт ОНДУЛИН се опита да съчетае естетиката и традицията на керемидения покрив с лекотата и технологичността на листовете „Ондулин”, а резултатът – първата (и единствената засега) 3D битумна керемида в България.

 

Въпреки, че  дойде в България заедно с кризата и не можа да разкрие пълния си потенциал, „Ондувила” намери приложение, защото предизвика практичния усет и новаторство на българина.

За да отговори още по-добре на високите изисквания на клиентите, ОНДУЛИН разработи нова технология, която подобрява естетиката и функционалността на системата „Ондувила”. Световната премиера бе на международното изложение БАТИМАТ 2011 г в Париж, а за българския пазар - по време на изложението “Българска строителна седмица” от 14 до 17 март 2012 г. в Интер Експо Център в София.

„Ондувила” вече е много повече от покривен материал. „Ондувила” е уникално покривно решение и цялостна система, която осигурява надеждност и дълготрайност на достъпна цена.

Защо „Ондувила”?

- Естетика и 3D ефект

„Ондувила” придава оригинална визия за покрива в широка цветова гама. Специалната технология на оцветяване гарантира дълготрайни и непроменливи цветове. Керемидите Ондувила се предлагат в обновени 7 цвята, а новото оцветяване с 3D ефект придава на покрива уникален облик в средиземноморски стил. Хоризонталната сянка, отпечатана върху керемидите, създава обемен вид, наподобяващ покриване с керемиди.

- Лекота

Като материал от лек тип (тегло под 4кг/м2), „Ондувила” се транспортира по-лесно и по-ефективно, а това води от своя страна до по-малки разходи за строителните обекти.

- Лесен монтаж

Керемидите „Ондувила” могат да се монтират както върху плътна дървена обшивка (при наклони над 15%), така и върху дървена скара (при наклони над 30%). Не е необходимо нито нагряване, нито лепене, нито подмазване с разтвори, а само заковане с чук и пирони. Лесно се режат без специални инструменти и подготовка.

Плоският участък създава възможност за безопасно и сигурно движение върху покрива по време на монтажа или ремонтни дейности. Новият покрив може да бъде готов с минимални усилия само за няколко часа. Лесният монтаж означава по-бързо завършване на покрива и по-бърза защита.

- Водонепропускливост

Новата „Ондувила” се произвежда по специално разработената технология SealSmartTM, благодарение на която, веднага след монтажа композитният материал се самоуплътнява около всеки гвоздей като създава сигурна хидроизолация в местата на пробиване. Допълнителна  водонепропусклива бариера  се създава и от технологията на двете маркирани зони за застъпване.

- Термо и звуков комфорт

Керемидите „Ондувила” не са просто покривен материал с различна естетика. Те са разработени с цел повишаване на комфорта на обитаване на подпокривното пространство. Независимо дали времето е студено или горещо, те осигуряват впечатляващ комфорт.  Освен това, осигуряват и изключително добра звукозащита и намаляват външния шум, например при силен дъжд, автомобилно движение, уличен шум и др.

- Екологичност

Особено важно е да подчертаем, че „Ондувила” е екологичен материал -  не съдържа азбест и други вредни вещества, произвежда се от рециклируеми матерали и за оцветяването се използват естествени пигменти.

Производственият процес е с ниска енергоемкост, т.е., само 4 kwh на m2 и без опасни отпадъци, а въглеродният отпечатък на производството е по-малък в сравнение с други покривни решения.

- Висок стандарт на качество

Изборът на „Ондувила” означава избор на висок строителен стандарт. „Ондувила” отговаря едновременно на всички нормативни изисквания, касаещи съвременните строителни материали и на изискванията на концепцията за устойчиво развитие.

  • Тъй като Ондувила е единствената вълнообразна битумна керемида, ОНДУЛИН С.А – Франция разработи и регистрира съвместно с UBAtc Европейско техническо одобрение – ЕТА  10/0018. Така потребителите могат да бъдат сигурни, че това изделие отговаря на най-новите изисквания в Европейския съюз и притежава СЕ маркировка.

  • Всички материали на ОНДУЛИН притежават сертификат VAR 1016 за рециклиране със силно въздействие, което осигурява елементи за сертифициране на сградата по системата LEED за устойчиви зелени строителни операции.

- 15 години гаранция

Това не е само обещание, а гаранция за висока отговорност от страна на ОНДУЛИН - световен лидер в производството и продажбата на покривни материали с над 60-годишен опит. Керемидите „Ондувила” осигуряват спокойствие и надеждност на покрива  дълго време. Те изискват много малки усилия за поддръжка, притежават устойчивост на вятър и дълготрайна водонепропускливост. Поради своя специфичен състав, „Ондувила” никога няма да корозира за разлика от металните листове и керемиди.

- Широка гама аксесоари

„Ондувила” не е само покривен материал, а цялостна покривна система, която ОНДУЛИН доразви и разшири с още аксесоари – билни елементи, елемент за страничен ръб, универсална обшивка и др. Сега вече клиентите ще могат да се възползват от широка гама прецизно разработени и функционални аксесоари за професионално изпълнение на всеки покривен детайл.

- Универсално приложение

Керемидите „Ондувила” могат да бъдат прилагани като основен покривен материал за всички видове сгради, тъй като със своята естетика и традиционен вид позволява оформянето на красива „пета” фасада на сградата. „Ондувила” са подходящ материал и за приложение „Направи си сам”. Могат да се прилагат за леки и временни постройки като беседки, навеси, градински къщи и др.

- Новата „Ондувила” се харесва на всеки клиент

Харесват я архитектите, заради 3D ефекта на покрива, който осигурява уникална естетика и заради пълната система от разработени детайли за проектиране.
Харесват я инвеститорите, заради многообразието на цветовете, оригиналния вид и гарантираната дълготрайност.
Харесват я майсторите, заради лекотата, нечупливостта, лесния монтаж и гамата аксесоари.

- Вентилация

Вълнообразната форма на керемидата „Ондувила” осигурява висока степен на вентилация. А това води до значително удължаване на живота на покрива. Не е необходимо да се използва система от контралетви, летви и подпокривни фолия.

- Икономично решение

За монтажа на „Ондувила” не е задължително да има плътна дървена обшивка. При наклони на покрива над 30% тя може да се монтира само върху дървена скара, което означава до 40% по-малко материал за дървената конструкция. От друга страна, „Ондувила” осигурява естетика на покриване с керемиди, но с предимството на изключително по-леката дървена конструкция. Не е необходимо да се използват допълнителни подложни слоеве. И не на последно място, поради изключително лесния монтаж, разходите за труд са по-малки в сравнение с традиционните материали.

Новата „Ондувила” е пореден пример за новаторството в ОНДУЛИН и потвърждение на нашето мото – лесно, надеждно, отговорно!

 

За повече информация:
ОНДУЛИН СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ ООД, www.onduline-bg.com


 

Bookmark and Share  

 

 

за покрива

 

 
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 


 

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama