ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

За покрива

Новото измерение на традиционния покрив от ОНДУЛИН

ОНДУВИЛА 3D ФИОРЕНТИНО – уникален дизайн и лесен монтаж

Покривите са основен елемент от сградите.

Функцията им е изключително отговорна, защото трябва да защитават сградите и техните интериори срещу сняг, дъжд, вятър, температурни промени и силна слънчева светлина. В древността първите покриви са били от слама, листа, клони, или други подобни.

По-късно започват да се правят от пресована или изпечена глина или пръст, като резултат от търсенето на дълготрайност и надеждност. Създават се керемидите, които в последствие се превръщат в традиционно покривно покритие в много страни. Някъде се използват и каменни плочи.

 

С развитието на технологиите се усъвършенстват и покривните материали. Освен да осигури добра защита от атмосферните влияния, покривът се превръща и в естетически елемент на сградата.

Покривите започват да се изграждат с разнообразни и съвременни материали, освен с традиционните. Те се развиват в широка архитектурна перспектива – вече могат да са плоски или скатни; с голям или с малък наклон; с един два или с повече ската; с куполи или сводове и др. Освен дълготрайност, сигурност и надеждност, към покривите се поставят и новите изисквания за естетичност и уникален дизайн. Важен фактор стават транспортните разходи, а също така и екологичните изисквания. Динамиката на съвременното общество и увеличаващата се цена на труда изискват и монтажът да бъде бърз и лесен.

Лесен монтаж

Все по-популярна става тенденцията човек да прилага принципа “направи си сам“. Това може да е начин за релакс и бягство от ежедневието; заради удоволствието да създадеш нещо сам и после да се гордееш с него пред приятели и близки; може да е предизвикателство за ума и уменията...

Така, както можете да сглобите няколко шкафа, защо да не направите и един навес на балкона? Това е също начин за избягване на неприятности с майстори и неспазени обещания, че „няма проблеми“. Може да е и добър повод за събиране на приятели, с които първо да поработите на принципа „сговорна дружина планина повдига“, а след това да се забавлявате и да се наслаждавате на резултата заедно. Например, една красива беседка винаги може да постави привлекателен акцент в градината. Ново място, където да се събирате с приятели, да пиете кафе или просто да си почивате през уикенда сред природата с книга в ръка.

Свобода на въобржението

Лесният монтаж може да даде и свобода на въображението. Една нова функционална и естетична конструкция на вашата тераса може да подобри значително комфорта на жилището ви. Колкото и малко свободно пространство да имате в двора си бихте могли да го преобразите с една оригинална градинска постройка и да го превърнете в уютно продължение на дома ви. С малко дървен материал и повече въображение можете да създадете бързо и лесно икономични покриви, да създадете уникална връзка между интериора на дома ви и екстериора, и дори да промените облика на околното пространство.

Вече повече от 60 години френската фирма Ондулин предлага оригинални и практични решения за всякакъв тип покриви.

Леки, екологични, с лесен монтаж и безпроблемна експлоатация, материалите на фирма Ондулин могат да се използват като основен покривен материал за всички видове сгради - както за нови, така и за ремонти, като позволяват оформянето на красива пета фасада на дома; при оформяне на покриви на допълнителни постройки, козирки, зимни градини, навеси и др. Материалите на ОНДУЛИН са елемент, който се вписва в композицията на всяка градина, като й придава неповторимо очарование.

За да отговори още по-добре на високите изисквания на клиентите, ОНДУЛИН разработи нова технология, която подобрява естетиката и функционалността на системата „Ондувила”.

„Ондувила” вече е много повече от покривен материал. „Ондувила” 3D е уникално покривно решение и цялостна система, която осигурява надеждност и дълготрайност на достъпна цена. Това е оригинално съчетание между естетиката и традицията на керемидения покрив с лекотата и технологичността на вълнообразните листове ОНДУЛИН.

Разработката на покривната система „Ондувила” дава възможност за приложение не само на леките и сравнително прости градински постройки, а и за покриви на всякакъв тип сгради. Приложението й е лесно, технологично и бързо – удоволствие за всеки покривен специалист. Има разработени всички типови детайли, необходими за пълното завършване на покрива.

Уникален дизайн на покрива в традиционен средиземноморски стил, съчетан с лесен монтаж – това е новата вълнообразна битумна керемида „Ондувила” 3D Фиорентино.

„Ондувила” 3D Фиорентино е със специално оцветяване с 3D ефект - хоризонталната сянка, отпечатана върху керемидите, създава обемен вид, наподобяващ покриване с керемиди. Специалната технология, която се прилага, гарантира дълготрайни и непроменливи цветове.

Керемидите „Ондувила” могат да се монтират както върху плътна дървена обшивка (при наклони над между 15% и 30%), така и върху дървена скара (при наклони над 30%). Не е необходимо нито нагряване, нито лепене, нито подмазване с разтвори, а само заковане с чук и специални гвоздеи с полиетиленова глава. Лесно се режат без специални инструменти и подготовка. Плоският участък създава възможност за безопасно и сигурно движение по покрива по време на монтажа или ремонтните дейности. Новият покрив може да бъде готов с минимални усилия само за няколко часа.

Независимо какво ще бъде предназначението на покрива, вие трябва да го направите така, че да се гордеете с него. С „Ондувила” 3D Фиорентино можете да го направите уникален, естетичен, при това лесно и бързо. Сигурна защита от дъжд и сняг с материалите на ОНДУЛИН – лесно и ефективно решение, естетика за всеки вкус, с широка гама аксесоари за лесен монтаж.  

 

За повече информация се обръщайте към нашия офис или към  регионалните ни представители.

"ОНДУЛИН СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ" ООД,
гр. Пловдив ул. "Антим І" № 45,тел: 032/ 633 490 и факс 032/ 633 669

e-mail: office@onduline-bg.com

сайт: www.onduline-bg.com


 

 

Bookmark and Share  

 

 

за покрива

 

 
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 


 

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama