ЖИЛИЩА

    СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

Бои. Мазилки

VISAGE – новият синоним на оригинална фасада

Бои и мазилки с естествен вид  Ceresit VISAGE

 

Актуалните тенденции в съвременния архитектурен, а и интериорен дизайн, показват все повече завръщане към естественото и неподражаемата красота на природните материали като дърво, камък и метал.

Логическо следствие са и предпочитанията на инвеститорите все повече да следват най-новите тенденции, но при възможност – да избягват скъпите и неудобни за транспортиране и работа материали.

Съвсем резонно, за да предостави алтернативно решение на търсенията на архитекти, дизайнери и инвеститори, на 6 октомври 2011 г. в Централния дом на архитектите в София, “ Хенкел България” официално представи пред специализирана аудитория най-новата си иновативната линия с мазилки и бои VISAGE, които гарантират постигането на най-естествен ефект на основните природни материали - камък, дърво и метал.

VISAGE е синоним на необикновен и оригинален външен вид. С богатия избор на цветове и структури в трите групи и най-оригиналните, и най-екстравагантни идеи се превръщат в реалност, защото асортиментът на VISAGE е разработен така, че да даде възможност на инвеститорите и архитектите да осъществят и най-персонализираните проекти.

Продуктите на линията VISAGE са разделени в три основни категории, всяка от които представлява основните природни материали: камък, дърво и метал.

 


VISAGE - ефект камък

VISAGE  - ефект камък

Тази група от линията включва разнообразие от цветове гранит, пясъчник, както и шаблони за възпроизводство на ефект на естествен камък и тухли.

Гранитът  е материал, обичан заради своята елегантност и изчистен вид. Светлоотразяването и блестящият ефект придават на фасадата на сградата  забележителен и специален вид. Мазилките с вид на гранит VISAGE са в разнообразие от цветове, точно както при естествения материал. В цветовата палитра на мазилките с вид на гранит могат да се намерят всякакви цветове от блестящо черно до светлокафяв и бежови оттенъци.

Пясъчникът е точният избор за създаване на фасада с естествен вид, която да е в хармония с околната среда и лесно се комбинира с други строителни материали като дърво и тухли. Пясъчникът придава приятното усещане за топлина и релаксация. Мазилките с ефект Пясъчник са налични в разнообразни цветове от кремаво
бежов до червеникав и сиво.

Шаблоните за създаване на ефекти от различни видове камъни и тухли придават
на фасадата интересен вид без дългия и труден процес на изграждане на стени с истински камък и тухли. Това се постига чрез използване на акрилна мазилка

Ceresit CT 60 (0,5 mm) в 12 цвята и 5 уникални шаблона (3 за камък и 2 за тухли).


VISAGE - ефект дърво

VISAGE  - ефект дърво

Дървото има ключова роля в модерния дизайн. Дървените фасади създават изискан вид както на големи, модерни жилищни комплекси и търговски центрове, така и на малки фамилни къщи.

VISAGE е отговорът за всеки, търсещ подобрени материали, които да пресъздадат красотата и елегантността на истинското дърво. Материалите могат да създадат впечатляващи детайли, придавайки на фасадата уникален завършек.

За постигане на желания вид на дърво се използват два продукта: Ceresit CT 720
Мазилка Дърво, която създава автентичен вид на дървена структура чрез натиск върху
силиконов шаблон и CT 721 Импрегнатор с цвят Дърво, който придава финалния нюанс на цвета.


VISAGE  - ефект метал

За модерната архитектура традиционните строителни материали не са единственият източник на вдъхновение. Все по-често в съвременните проекти се използват блестящи елементи, които представят най-новите, динамични и променящи се тенденции в архитектурата. Металните повърхности вече не се използват единствено в индустриални проекти, а се появяват и в новопостроени частни къщи. Сребърни, алуминиеви и златни елементи, които традиционно се комбинират със стъкло, все по-често се комбинират и с бетон, и с дърво.

В палитрата на VISAGE има избор от метален, луминисцентен и опалов ефект, които могат да превърнат всяка идея в уникална и оригинална фасада.

Специалните мазилки с подобрена технология блестят през нощта, придавайки чуден ефект. Това прави проектите на модерната архитектура оригинални и им вдъхва още повече живот. Силата на луминисцентния ефект зависи от енергийните източници и тяхното излъчване.

 

Продуктите VISAGE имат естествен вид и допълнителни предимства:

1. За разлика от естествените материали, мазилките и боите VISAGE могат да се използват върху различни основи, при всякакви условия и почти без никакви ограничения.

2. Материалите са лесни за употреба и транспортиране.

3. Продуктите VISAGE не натоварват конструкцията на сградите и могат да бъдат използвани върху нови фасади и при реновация на стари.

4. Много по-практични в сравнение с естествените материали.

5. Мазилките и боите VISAGE са устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия, замърсявания и разпространяване на огън.

Мазилките и боите VISAGE са съвместими със системи за топлоизолация и гарантират отлични топлоизолационни качества, дълготрайност и естетичен вид, спрямо индивидуалните изисквания.

Специално на вниманието на  архитектите “Хенкел България” предлага и специализиран софтуер с въведена библиотека с цветове и приложение за създаване на желания външен вид и цветова композиция на фасадата на проектираната сграда.

Всеки може да се възползва от готови цветови композиции, създадени от професионалисти.

Съвременният дизайн обича естествените материали!

Време е за вдъхновение от природата!

 


Повече информация за линията VISAGE: www.ceresit-visage.com/bg


 

www.ceresit.bg/ Bookmark and Share  

 

 

 

Бои. Мазилки

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 


 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 


 


© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama