ЖИЛИЩА
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ИНТЕРИОР ДЕКОРАЦИЯ

интериор декорация

 

Летят пеперуди... в интериора!

Идеи за декорация под знака на нежна романтика

Лято, ваканционно настроение, волно безгрижие, ярко слънце, цветя в изобилие и разбира се, пеперуди! Нежни, ефирни, великолепни създания, на които всички се радваме искрено и тъжим за мимолетната им красота! В големия град, за съжаление, почти не успяваме да ги срещнем...

Точно може би поради тази причина, още от незапомнени времена пеперудите са източник на вдъхновение за декорация в интериора, за украса на мебели, а дори и формата им е заимствана при изграждането на различни елементи в обзавеждането.

В европейските модни тенденции за декорация пеперудите навлизат чрез китайските модели, където лекокрилите създания са на особена почит и извор на необозримо възхищение.

В митологиите и вярванията на различни народи по света пеперудата е символ на любов, щастие и благополучие. Например, в Югоизточна Азия боготворят пеперудите, защото се счита, че ако пеперуда долети у дома ти, тя ще донесе щастие, тъй като символизира всичко най-хубаво в живота.

Елфите, познати ни от скандинавската митология, изглеждат като малки красиви човечета с криле на пеперуди. При древните ацтеки пеперудата е била един от атрибутите на бога на растителността, пролетта и любовта.

 Дори у нас има поверие, че ако уловиш пеперуда, подържиш я в ръка и после я пуснеш на свобода, ще се изпълни най-съкровеното ти желание. Между другото, чували ли сте за тази екзотична форма на подарък, придружен от услугата "доставка на живи пеперуди"?

Представете си: отваряте кутията и оттам излита ято пеперуди... Невероятно романтичен и красив жест, нали?!

Всъщност, едва ли е необходимо дълго да ви убеждаваме колко приказна красота ще внесе в жилището декорацията с тези чудни летящи създания – вероятно вече го знаете.

Просто искаме да ви го припомним чрез различни вдъхновяващи идеи, защото сред многото романтични асоциации, вдъхновени от природата, пеперудата, уловена в мрежите на интериорните решения, разказва някои от най-красивите истории – за нежност, любов и още нещо... И то през всички сезони на годината!

 

 


 

 

 

интериор декорация

 
 
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 © 1994 - 2020 jilishta Products. All rights reserved. Reklama