ЖИЛИЩА

» Обзавеждане

Идеи за дневна в зелено

Дневна в зелено –  свежест и добро настроение

Да поканим пролетта за по-дълъг престой в дневната

Усещате вече аромат на цветя, погледа ви ласкаво се спира на първите зелени клонки, слънцето все по-често и по-топло ни огрява, дори весели птичи трели ни спират от поетия нанякъде път.. Е, всички симптоми са налице – пролетта е тук!

Дори неусетно и настроението ни покачва емоционалните си градуси като отражение на пролетното преобразяване наоколо. Природата се възражда и този процес ни подтиква и към желание за промяна и у дома.

А защо да не изберем точно пролетното зелено, с което да поканим пролетта за по-дълъг престой в дневната на жилището – помещението, в което прекарваме най-много приятни мигове на отмора в часовете след края на работния ден?

Зеленият цвят е подходящ за всяко помещение, без ограничение

Зеленото според психолозите е най-успокояващият всички сетива цвят - комбинира веселото настроение на жълтото и релаксиращия ефект на синьото. Зеленият цвят е подходящ за всяко помещение, без ограничение, стига да се подбере точния нюанс.

Освен, че е успокояващ, този цвят има свойството да сваля нивото на стрес и да създава чувство за удоволетвореност. Зеленото създава много позитивизъм и генерира добри мисли, така че е идеален избор за поне частично декориране на дневната.

Зеленото се комбинира с естествени цветове като тъмно зелено, кафяво, бежово.

А този цвят много лесно и успешно се комбинира с естествени цветове като тъмно зелено, кафяво, бежово. Представете си, че се намирате в гората в средата на пролетта - просто погледнете наоколо и наблюдавайте цветове на природата. А после пренесете тези комбинации в дома си - светлото зелено на свежите млади листа и есенните  кафяво червеникави нюанси на тези на земята.

Може да  добавете и някои елементи в различни оттенъци на  черно за повече дълбочина, контраст и ефект. Ако смелите комбинации ви плашат, заложете на дуета зелено-бяло – с тази комбинация е изключено да сбъркате, ефектът е гарантиран, а помещението ще излъчва чистота и свежест.

Изберете мебели в същите или близки цветове – бежово или слонова кост за елегантна хармония, или  черно за по-силно въздействащ контраст.

Възможно е интериорната картина на дневната ви вече концептуално да е завършена, но ако искате да поканите свежото зелено на пролетта за компания, заложете на някои отделни акценти – килим, възглавнички, пердета...

Дори и само с някои декоративни елементи в свежо зелено, ще се радвате на много позитивно пролетно настроение.


 

 

 

 

  

 

» Обзавеждане

 

 

 

 

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 


 


 

 

Естествено дърво в оригинална интерпретация


© 1994 - 2019 jilishta Products. All rights reserved. Reklama