Проект на малък хол с аквариум

8538
Разглеждания

За любителите на естествения свят и пастелните цветове

Всички сме чели в детството си приказките за вълшебните златни рибки и за желанията, които изпълняват, но само на добрите герои…

Малък хол с аквариум

Не е съвсем ясно дали хората, които са влюбени в света на водната флора и фауна тайно не се надяват, че някой ден рибките от домашния аквариум може и да изпълнят някое съкровено тяхно желание, но едва ли това е единствената причина да се посветят на това красиво хоби.

Танцът на прелестните и ефирни обитатели на естествения свят, затворен между стъклени стени, е страхотно лекарство срещу натрупания в ежедневието стрес – това всички акваристи могат да потвърдят.

И дори малките размери на панелното жилище, проект на чиято дневна зона представяме, не е била причина собствениците да се откажат от фантастичната компания на своите водни любимци.

Аквариумът е вграден в специално проектиран от дизайнерите на студио АТАК голям стенен шкаф, който на практика е част от цялата мебелна композиция в жилището.

Точно този стенен шкаф визуално отделя кухненския бокс от къта за отдих в дневната, а  своеобразен свързващ елемент между двете зони  е масата за хранене, която е интегрирана в корпусната мебел. В унисон с актуалните минималистични тенденции в обзавеждането трапезарната маса, както и ниските холни масички, са изработени от опростена метална конструкция и дървен плот.

Както в кухненския кът, така и в къта са отдих, мебелите са проектирани в комбинация от бяло и дървесен фурнир, тип избелен дъб. Диванът в къта за отдих е решен в бежов тон, близък като нюанс до натюрела на дървените елементи. Стените на помещението също са оцветени в млечно бяло, а единствено част от стената зад TV-модула е декорирана със светъл тапет с деликатни геометрични фигури.

Малък хол с аквариум

Светлите пастелни тонове не само подчертават изчистения дизайн на този малък хол, но и създават впечатление за лукс и простор.

Цветни акценти в дневната поставят черният хладилник в кухнята и интериорният текстил в дневната, който е комбинация от нюанси на сиво и тюркоазено синьо.

Големите прозорци в този иначе малък хол осигуряват навлизането на много естествена светлина, а във вечерните часове висящи пендели и вградени в тавана на кухнята спотове създават уютна атмосфера на обитателите на панелното, но елегантно обзаведено модерно жилище.

Галерия: