Как да “облечеш” дома си в любимите цветове…

2482
Разглеждания
Дневна зона в натюрела на кафе със сметана

Дневна зона в натюрела на кафе със сметана

 

Случвало ли ви се е да погледнете на дома си като на гардероб с любими дрехи? Чудите се какво имаме предвид и какви са тези странни сравнения? А отговорът е простичък – поне според нас, защото най-добре и комфортно в жилището си бихме се чувствали, ако то е решено в цветовете на любимите ни дрехи! Съвсем логично звучи, НАЛИ?

Панорамен принт на нощен градски пейзаж е поставен зад къта за отдих

Ако се харесваме най-много в червено или пък люляково, то е напълно възможно дори и подсъзнателно, да заложим на тези цветове дори и само като акценти, ако за основна концепция сме избрали някой друг от цветовете в палитрата.

Пастелните тонове излъчват хармония и спокойствие, а драматични акценти поставят декоративните възглавнички в черно-бяло

Стил и цветови нюанси, форми на мебели и материали за декорация – ако се вгледате в тези елементи, ПО аналогия с избора на дрехи и аксесоари за тях, почти сме убедени, че ще стигнете до същия извод!

Основата на бар-плота е облицована с изкуствен камък

А ако сте сред феновете на гамата, която често всички наричаме „цвят кафе със сметана“, вероятно интериорът на тази дневна зона ще спечели вашите симпатии.

Бар-плотът е границата между кътовете в дневната

Автор на проекта на това дневно пространство, отличаващо се с голяма доза модерна елегантност, но без твърде силни пристрастия към минималистичния стил, е интериорният дизайнер от Санкт Петербург Татяна Поварова.

Декоративен облицовъчен камък е използван за облицоване на част от стените

Умелото преливане на функционалните кътове един в друг, но без да бъде нарушено ясното им предназначение и архитектурните решения за тавана, комбиниращо сложни форми и функционално осветление са само част от достойнствата на дневната.

Кухнята е ъглова

Не би било честно, ако пропуснем да отбележим уместният съюз между декоративния изкуствен камък, използван за облицоване на основата на бар-плота, и внушителния изглед на панорамния принт зад дивана в хола, който почти драматично се мултиплицира в огледалната стена отсреща. Изборът на декоративни аксесоари само допълва хармонията в интериорната картина.

Сложни архитектурни форми на окачения таван са съчетани с фунционални осветителни тела

Това жилище е още един чудесен източник на вдъхновение, ако пастелните тонове са преобладаващи и във вашия гардероб!

 

Галерия:

 

www.povarovadesign.ru

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….