Еко материали и пастелни нюанси

6119
Разглеждания
Интериор на мансардно жилище

Интериор на мансардно жилище

Близостта до небето винаги е привличала с невероятната романтика, която създава през всички часове на денонощието – ласките на слънцето през деня въздействат винаги зареждащо с позитивизъм през деня, а вечер луната и звездите са най-добрата компания за романтични мигове, нали?

Кухнята е отворена към дневната

Това е и най-същественото предимство на всички мансардни жилища, включително и на това, което представяме.

Интериор на мансардно жилище

Интериорният дизайн на апартамента, собственост на дама и намиращ се на последен етаж в жилищна кооперация, е създаден от полския дизайнер Sabina Królikowska.

Декорация с декоративни тухлички

За да се запази и подчертае усещането за простор и светлина, интериорната концепция е изградена на основата меки пастелни цветове, които са и чудесна предпоставка за атмосфера на релакс и спокойствие, така необходими в напрегнатия градски начин на живот.

Бар-плот в кухнята

Жилищното пространство е отворено, функционалните кътове са само символично отделени, а предпочитанията на собственичката към природосъобразен начин на живот и естествени материали личат в избора на различните еко-детайли.

Открити дървени греди

Откритите дървени греди на тавана са интегрирани в пространството като ефектна декорация и създават усещане за близост до натуралната природа. Същата роля изпълнява и декорацията с тухлички – едновременно препратка както към модерния урбан стил, така и към ефектната простота на рустикалния.

Спалнята е отделена с плъзгащи врати

Кухнята е функционална и с модерно обзавеждане, не е изолирана от общото жилищно пространство – разположението й предполага кулинарните операции да се извършват свободно и в компанията на гости.

Банята е също в пастелни тонове

Спалнята е отделена с плъзгащи врати, но само през нощта, когато е необходимо максимално уединение за пълноценна почивка. Цветовото решение, както и това на банята, следват общата концепция за меки пастелни нюанси.

И какво повече може да е необходимо на човек от една мансарда и безброй звезди?

Галерия:

www.behance.net/INSIDEhomedesign

 

……………………………………….