Когато дневната пожела да бъде градина…

1204
Разглеждания
21 идеи за декорация на стени с флорални мотиви

21 идеи за декорация на стени с флорални мотиви

 

В компанията на цветята в градината всички се чувстваме много, много добре – просто няма как да останем равнодушни към прелестните им багри и аромати, нали?! И точно по тази причина се стараем да пренесем и в интериора на дома си частичка поне от това великолепие, като си правим сами стайни градинки с живи растения или поне слагаме на видно място цветенца в малки или големи вази…

Декорация на стената в дневната с цветя

Но всичко това е свързано с определени грижи, защото без тях тези красиви създания са обречени – нали така, драги любители-градинари?!

Декорация с принтове

Но не това имахме предвид, когато решихме да ви подскажем, че и дневната в жилището може да пожелае да заприлича на градинка и тоне каква да е, а специална градинка, която ще ни радва, но няма да поиска нищо повече от нас поне… до следващата идея или ремонт!

Цветна градинка на стената

Защото дневната ще си има градинката на стената, а ние – прекрасен декоративен ефект за чудо и приказ!

Декорация с фото-тапет

Е, нищо ново под слънцето, ще промълви някой от вас и ще бъде напълно прав, защото цветята на стената, ограничени от рамките на картините, са отдавна част от много интериорни решения!

Пано с флорален мотив

Картини и декоративни пана с флорални мотиви са най-лесното решение, когато си мечтаем да бъдем обградени от най-цветната от всички прелести на природата…

Пана на стената

Но има и други варианти – частична декорация на стената с тапети на цветя, комбинирани с други, по-балансирани или еднотонови десени.

Тапети с флорални мотиви

Тук желанието за стайна градинка, която не се полива, не се тори и прекопава, се свежда само до въображението и креативния подход за осъществяването на различни комбинации на собствениците, нали?

Комбинация от тапети в различни десени

Разбира се, фототапетите са другото решение, което има своята история от години, но съвременните еквиваленти са твърде различни като качество от онези, които се използваха някога – ако си спомняте изобщо каква мъка бе да се открие по магазините нещо различно и ефектно?!

Фото-тапет с горски пейзаж

Другият вариант,  който е особено актуален в последните години, е, разбира се, декорация с принтове за стена, които в голяма степен съответстват на фототапетите – с тази разлика, че се изготвят по поръчка и могат да пресъздадат у дома дори снимка на същинската градина, на чиято компания  и домакини, и гости, са се наслаждавали през чудесните топли дни в годината.

Принт с цветя

Всичко е въпрос на интериорно творчество, но че дневната ще бъде още по-ефектна, когато решим да последваме въображението си и „посадим” цветя на някоя от стените й – това е напълно безспорно!

Декорация с принтове с флорални мотиви

Все още се съмнявате? Вижте нашата галерия с аргументи и вероятно ще се убедите, че имаме право!

……………………………………….

Галерия: