Как кухнята открадна балкона…

23006
Разглеждания
21 идеи за кухни с присъединен балкон

21 идеи за кухни с присъединен балкон

 

Всички харесваме големи и просторни кухни, в които има предостатъчно място за всичко, което сме виждали в мечтите си, но…

Кухня с присъединен балкон

Но действителността е друга и реално повечето от нас обитаваме, ако не маломерни, то поне не огромни жилища, в които кухненските кътове са или част от дневната зона, или са се приютили в най-скромното помещение на дома!

Идеи за кухня с присъединен балкон

Когато пространството недостига, то на помощ идват алтернативни варианти за неговото увеличаване, а обикновено това става след конструктивно прекрояване на наличните помещения. Най-често срещаният вариант за разширяване на кухнята е – като се… открадне площта на балкона, стига да има такъв към кухнята!

Кухня на балкона

Факт е, че за да се случи това по всички правила и законови разпоредби, трябва да се изпълнят редица изисквания, да се одобрят всякакви документации и т.н, и т.н., което е една друга и сложна тема, която с удоволствие оставяме на специалистите!

Бар-плот на мястото на бившата стена

Да допуснем, че всичко това вече се е случило и да се спрем на интериорното оформление на кухнята, която вече е завладяла балкона!

Печка на балкона

Твърде често, защото е и по-лесно, присъединяването на балкона става само чрез премахването на съществуващите врата и прозорци, а частичната стена, разделяла балкона от кухнята, се превръща в основа на бар-плот.

Бар-плот на мястото на прозореца

Може да бъде премахната и цялата стена, стига да няма носещи конструктивни елементи, но това трябва да бъде предварително съгласувано, за да не се стигне до неприятни ситуации и инциденти.

Къ за хранене на балкона

О, да напомним – преди това на външната стена на балкона трябва да се постави задължително качествена дограма, която да превърне отвореното някога пространство в жилищно.

Трапезария на балкона

Другият важен момент – абсолютно задължително да се помисли за добра хидро- и топлоизолация на новата част от кухнята както на стените, така и на пода, за да се осигури необходимия комфорт на обитаване.

Плот на балкона

После – важно е да се постави и допълнително отопление. Най-често, а за да не се отнема много от и без това малкото пространство, се залага на подово отопление, но са възможни и други варианти – климатик, електрически конвектори или инфрачервени отоплителни тела, въпрос на предпочитание.

Кухня на нестандартен балкон

Най-лесно е в новоусвоената част на кухнята да се разположат само електрически уреди, шкафове или кът за хранене – ако обаче и мивката се е запътила натам, то обезателно трябва специалисти да се погрижат за всички ВиК връзки.

Усвоен балкон

Ако всичко това е вече планирано и нагласено, поне в представите ни за бъдещата по-голяма кухня, то най-после се стига до по-приятната част – какви ще са мебелите и цветовото оформление на помещението.

Хладилник на балкона

А тук вече се развихря фантазията на собствениците – ние само искаме да подскажем някои идеи, които могат да са от полза, ако търсите такива!

И – успех!

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Галерия: