Да живееш сред лукс и по гребена на вълните…

648
Разглеждания

Модерен интериор на яхта от студио „ИДЕЯ“

Със сигурност поне веднъж на всеки от нас се е случвало да се размечтае на тема „Живот без котва“, нали?

интериор-на-yahta-1

Страхотно примамлива идея – да живееш в дом, който във всеки един ден може да промени адреса си – е, или поне през времето, отредено на отпуски и ваканции…

интериор-на-yahta-12

Да се носиш по гребена на морските вълни, да се събуждаш от изгрева и бодрите (или не толкова) крясъци на чайките, да изпращаш деня, вдигайки наздравици със залеза, да хвърляш котва в пристанища, където преди само мечтите са те водили…

интериор-на-yahta-7

Звучи прекрасно, особено ако не се страхуваш от неизвестното, но е ясно, че подобен „плаващ“ дом, иначе казано – яхта, все пак трябва да предлага не само романтика безкрай, но и достатъчно удобства на своите „пасажери“!

интериор-на-yahta-3

Това е и поводът да ви представим проект за луксозен интериор на яхта , създаден от студио „ИДЕА“ , както и да ви поканим да помечтаем заедно, съпроводени от разказа на дизайнерите:

„След като успяхме да създадем дълъг списък от луксозни домове и множество публични проекти, направени от нас, беше въпрос на време да проектираме нашия първи“ плаващ „интериор. А какво повече можеше да си пожелаем от възможността да работим именно върху яхта“ Sunseeker “ като за никого не е тайна, че британската корабостроителница залага на прецизността и традицията във всяка една от лодките си – перфектната задача за „IDEA“!

Основен салон

Тъй като клиентът не желаеше пълен ремонт на яхтата си, първата ни мисия беше да изберем най-подходящата палитра, запазвайки структурните части на стария интериор. Резултатът: контрастиране и подчертаване на вече съществуващия черешов фурнир чрез добавяне на абанос в основния салон.

интериор-на-yahta-6

За пълния завършек избрахме подът да бъде с паркет от масивно венге. Таванът се превърна в истинско бутиково бижу, след като го тапицирахме с уникална перленобяла кожа, която комбинирахме с лимитирана серия текстил „Хермес“. Тези акценти промениха изцяло облика на най-просторната част от яхтата.

интериор-на-yahta-5

За обзавеждането „Smania“ изработи специален диван за основния салон на плавателния съд. Ние го допълнихме с два изискани кадифени фотьойла. Луксът стана пълен, когато холната маса добави акцент с роговите си детайли. Тези елементи се повторят и в настолните лампи, които поставихме от двете страни на дивана.

Трапезарията

интериор-на-yahta-15

За трапезарията се спряхме на бели кожени столове. Плотът на масата е изработен със сложна абаносова интарзия и лакиран 8-кратно.

интериор-на-yahta-4

„IDEA“ винаги работи под мотото „Дяволът е в детайлите“ и затова преобразихме всички дръжки на яхтата, тапицирайки ги с кожа от скат.

Каютите

интериор-на-yahta-8

Истинското предизвикателство се оказа каютата на собственика. Поставихме си за цел да тапицираме цялата табла на леглото с геометричен растер, изработен от кожа от скат (същата, с която преобразихме дръжките на яхтата преди това).

интериор-на-yahta-9

Прецизната изработка на тази табла е поредното постижение, което добавихме към портфолиото си.

интериор-на-yahta-13

В допълнение добавихме абаносови врати на корпусната мебел, за да контрастират на светлата скатова кожа. Таванът и подът сменихме напълно. Инсталирахме и ентъртеймънт система, с която собственикът да може лесно да управлява цялата електроника в каютата си.

Банята

След реконструкцията банята се превърна в едно от най-луксозните кътчета на яхтата. Покрихме пода с редкия италиански мрамор „Calacatta“, а стените – с мозайката „Bisazza“.

интериор-на-yahta-10

С намесата ни на правилните места на тази яхта, с поставянето на най-точните акценти и употребата на много редки скъпи материали, създадохме модерен, но непреходен лукс, който вече красиво плава във водата! Сега сме в очакване на следващото предизвикателство „.

За контакти:

Idea International Ltd.
гр. София, ул. „Леа Иванова“ 2
+359 2 865 0054, 963 1242 +359 2
359 898 67 90 60; +3598 97923358

е-поща: office@idea.bg ideainteriors.co.uk

Галерия:

 

……………………………………….