Драматични контрасти в червено, черно и бяло в кухнята

7877
Разглеждания
33 идеи за обзавеждане на кухни в класическото страстно трио

33 идеи за обзавеждане на кухни в класическото страстно трио

 

Вероятно твърде много са почитателите на класическото трио – червено, черно и бяло, и едва ли е необходимо да изтъкваме защо съчетанието на тези цветове въздейства толкова магнетично, където и да са приложени?
Но в кухнята?

кухни-4erno-4erveno-20

Драматичния контраст в дуета черно-червено в кухнята винаги прави впечатление, но дали всеки би се осмелил да обзаведе собствената си кухня в тези цветове?

кухни-4

По-скоро това ефектно иначе решение приемаме като нестандартно за помещение като пространството за готвене и се възхищаваме на кухни с такъв дизайн на страниците на лъскави каталози, но доста по-рядко го срещаме в реалния живот… А може и да грешим?

кухни-4erno-4erveno-2

Ще се подкрепим с професионалното мнение на психолозите, за да се аргументираме по-ясно – кухни с такива интериори са склонни да избират самоуверени хора, твърде емоционални, импулсивни, спонтанни, с творческа жилка и склонност към приключения, хора, в чиято душа има скрит вулкан от постоянно кипяща страст …

кухни-4erno-4erveno-12

И пак според тях, кухня, обзаведена в черно и червено, едва ли може да се нарече идеален пристан за уютни семейни празници – тя е по-скоро възможност за необвързани или млади двойки, които водят активен начин на живот, чрез дизайна на дома си да проявяват бунтарската си все още природа!

кухни-4erno-4erveno-19

Е, такива оценки дават специалистите, но какво пък, у всеки от нас има скрита сила и смелост, която може да даде тласък да изразим чрез кухнята индивидуалността си, стига наистина да харесваме червено-черния цветови дует, особено ако добавим и бяло за разкош!

кухни-4erno-4erveno-16

Да, така нещата стават вече малко по-лесни, защото драматичният сблъсък между енергията на червеното и черното леко и тактично бива укротен с помощта на нежното бяло !
Но трябва да имаме предвид все пак, че тези цветове в кухнята подхождат най-вече на обзавеждане в модерен минималистичен или хай-тек стил.

кухни-4erno-4erveno-24

Характерните чисти линии на дизайна, простите форми и гладки повърхности са добър фон за яркия цветови контраст, който сам по себе си създава достатъчно ефектен изглед. В червено-черни кухни, та дори и разнообразени с бяло, акцентът пада предимно върху цветовете и богата допълнителна декорация е по-скоро неуместна, тъй като цветовете са достатъчно красноречиви…

кухни-4erno-4erveno-25

За създаване на стилен и хармоничен интериор в черно и червено в кухнята на помощ идва още смесването на огледално лъскава фасада с матови повърхности.

кухни-4erno-4erveno-10

Хромирани елементи, инокс и стъкло са идеално допълнение за създаване на стилна атмосфера.

кухни-4erno-4erveno-31

Кухня с интериор само в червено и черно е в действителност доста екстравагантно решение, заради драматизма и дори известната агресивност, която цветовете излъчват. Но в съчетание с бяло – било като фон на стените, пода или елементи от самото обзавеждане, дори и най-малката кухня или скромен кухненски бокс могат да се превърнат в стилно пространство, предизвикващо възхищение.

кухни-4erno-4erveno-33

Защото това контрастиращо трио в кухнята винаги изглежда тържествено, смело, не-тривиално, та дори и малко предизвикателно.

кухни-4erno-4erveno-34

Червено, черно и бяло – класическото трио е добре дошло в кухнята, а защо, може да ви подскаже и нашата галерия с идеи!

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Галерия: