35 идеи за остъклени балкони и лоджии

49488
Разглеждания
Какви ли още тайни крие балконът?

Какви ли още тайни крие балконът?

 

Какви толкова тайни би могъл да крие който и да е балкон, вероятно ще ни попитате, но всъщност сигурно и не предполагате, че те наистина могат да бъдат твърде много!

Остъклен балкон с канапе и декоративен камък

И сме готови да го докажем, макар и да си спестим някои от тях! Онези, които в ранна утрин с чаша кафе в ръка, уютно прикрити в кътчето си на балкона споделяме с близките си или тайничко надничаме какво се случва наоколо, чия кола пак не е запалила долу на паркинга, кой съсед накъде се е запътил, чие дете е направило някоя дребна пакост …

Балкон-5

Все неща от живота, на които ставаме неволни свидетели, когато просто в мигове на отдих се запознаваме с новостите на околния свят …

Остъклен балкон с биокамина

Е, да, но за целта, както споменахме, преди всичко трябва да си имаме добре уредена наблюдателница, в чиято роля влизат остъкленият балкон или лоджията.

Остъклен балкон с масичка за кафе

Регламентирано или не, остъклените балкони са си масово явление и на всички ни са ясни причините, довели до тяхното появяване и желанието те да бъдат привлечени като още малко използваема площ към жилището!

Балкон-13

По принцип остъкленият балкон и лоджията визуално изглеждат почти еднакво – като две страни на една и съща монета, но в действителност има съществена разлика, дори и тя да не може да се открие веднага с просто око.

 

……………………………………….

Балкон-29

Балконът според строителните нормативи се определя като открита използваема площ върху конзолна конструкция, издадена пред фасадата на сградата. Лоджията е също такава използваема площ, но открита от външната си страна и включена в общия обем на сградата.

Балкон-35

Това влияе и върху цените на недвижимите имоти, а както всички знаем, балконите към жилищата се калкулират на по-ниска стойност на кв.м, а лоджията – наравно с всяка останала част от площта.

Балкон-OST-4

Балконът си е балкон и дори и да е закупен по-евтино, доста усилия и средства са необходими да се превърне в същинска част от жилищната площ – топло, хидроизолация, качествена дограма, някаква форма на отопление за студените месеци, интериорна мазилка, подово решение , облицовка с декоративен камък или тухлички за повече уют на стените, и т.н.

Балкон-22

Но всичко това се случва, защото всички се стремим към още мъничко пространство, което да владеем и използваме както ни харесва, нали?

Балкон-20

Вярно е, че в някои случаи преобразяването на балкона става много по-лесно – когато е отворена само едната му страна откъм фасадата на сградата и не се налага частичното зидане от отстрани, но е факт, че и това не е непостижимо…

Балкон-33

А на остъкления балкон могат да се направят твърде много неща – като започнем от трансформацията им в кухненски бокс или кът за хранене, минем през зимна градина и стигнем дори до мини-работен кабинет!

Балкон-32

Какво и как, зависи от потребностите ни, но и преобразен само като скромна база за отдих, обзаведена с масичка, пейка, кресла или столчета, малко живи растения за разкош, и балконът вече може да претендира за първото място сред любимите ни местенца у дома !

Балкон-23

Как кухнята може да открадне балкона вече сме показвали, а в поредната ни галерия – с идеи за остъклени балкони и лоджии, е твърде вероятно да откриете и някоя, която да имате предвид при евентуален следващ ремонт!

 

Свързани продукти – Декоративни камъни:

……………………………………….