35 идеи за детски стаи в розово и лилаво

12759
Разглеждания
35 идеи за детски стаи в розово и лилаво

Момичетата винаги са  принцеси – дори и когато пораснат!

Интериорен дизайн.

Детски стаи в розово и лилаво съвсем не са задължителен елемент, за да бъде едно момиче принцеса, но пък са мечта на повечето!

Да, това всички родители го знаят или им предстои да научат. Защото всяка малка дама винаги е и си остава принцесата на мама и тати, та дори и когато порасне и сама трябва да се грижи за своите наследници…

А защо розовото и лилавото са толкова предпочитани и желани и от малки, и от по-големи момичета цветове, е както загадка, така и има съвсем логично обяснение!

Вероятно най-вече заради нежността, които цветовете внушават – още от приказките, с които децата заспиват, а там всички принцеси и добри героини са… в розово или пурпурно!

Царствени или не, розовото и лилавото създават невероятни възможности на малките и по-големи дами да изживеят мечтите си – в своята стая!

Да, възможно е на мнозина такова цветово решение на детска стая вече да изглежда банално и твърде сладникаво, но всъщност какво лошо има в това да сбъднеш мечтата на детето си?

Не е задължително всичко в обзавеждането на стаята на принцесата да е твърде бонбонено, защото розовото и лилавото могат да имат различни проявления в интериора на помещението.

Ако мебелите са решени в розово или лилаво, то стените могат да бъдат в бяло или бледо сиво. И обратното, разбира се – а и стените могат лесно да сменят цвета си, ако принцесата вече има други предпочитания, нали?

Вариант е и само една от стените да е боядисана в розово или декорирана с тапети в такъв нюанс, на която да хармонират аксесоари като килим, завеси или етажерки в същия цвят, а останалото обзавеждане да е в пастелни нюанси.

Възможна е също и комбинацията от светли и по-тъмни тонове на розово или лилаво, гарнирани и с трети цвят.

Самото обзавеждане – леглото, работният кът, гардероб и шкафове за съхренение на дрехи и вещи е необходимо да бъде съобразено с възрастта на детето, независимо от цветовото решение!

Защото розовото и лилавото са любими цветове и на млади дами в тийнейджърска възраст, та дори и на техните майки, но това е една съвсем друга тема!

Всяко момиче може да бъде принцеса и да остане цял живот такава, но всичко започва с мечтите в детството, родени точно там, в покоите, наречени детска стая. И в повечето случаи – детски стаи в розово и лилаво!

 

Галерия:

Детско осветление в магазин Жилища